Hoşgeldiniz  

Döngeloğlu Kepezlilerle Buluştu

Semih Köken | 22 Şubat 2017 | Antalya Haber, Gündem A- A+

Döngeloğlu Kepezlilerle Buluştu

İlahiyatçı- Yazar Ömer Döngeloğlu, 15 Temmuz 2016 Demokrasi Derneğinin düzenlediği programda Kepezlilerle bir araya geldi.

Döngeloğlu Kepezlilerle Buluştu, System.String[]
İlahiyatçı- Yazar  Ömer Döngeloğlu, 15 Temmuz 2016 Demokrasi Derneğinin düzenlediği programda Kepezlilerle bir araya geldi.

Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’ndeki program Kur’anı Kerim okunmasıyla başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan 15 Temmuz 2016 Demokrasi Derneği  Antalya Şube Başkanı Çağatay Akbaş, Türk tarihine çok üzücü kara bir gece olarak not edilen 15 Temmuz’u unutturmamak istediklerini belirtti.

Akbaş, “Yüzlerce yıldır devletler kurduk, ama hiçbir zaman başkentimiz bombalanmamıştı. Biz kendi içimizden çıkan hainler tarafından bunu yaşadık ve gereğini de yaptık.” dedi.

Programa 15 Temmuz 2016’da şehit edilen Yasin Naci Ağaroğlu ile Muhammet Oğuz Kılınç’ın aileleri de katıldı.

Gençlerimiz boş değilmiş

Daha sonra konuşan ilahiyatçı  Ömer Döngeloğlu, 15 Temmuz’un kahramanları kadar hainlerinin de olduğunu hatırlattı. Bu ruhu unutturtmamak, gelecek nesillere taşımak adına şairlerin, yazarların kalem oynatması gerektiğini ifade eden Döngeloğlu, “Ben gençliğimizden umudumu kesiyordum. Bu gençlerden bir şey olmaz ki diyordum. Kulağında kulaklık, kaldırımda oynayan zıplayanları görünce, ülkenin yarınları adına korkularım vardı.

15 Temmuz gecesinde boş zannettiğimiz gençler, onlara sağlam bir dini disiplin veremesek de, ruh köklerindeki milli kodlarını, dini şuurlarını unutmadıklarını gösterdiler. Hataları da olsa bir gece bir ömürlük defteri tertemiz sildirdiler. Ben yanıldığımı anladım.” dedi.

İngilizlerin Osmanlı’nın başkenti  İstanbul‘u bir dönem işgal ettiğini hatırlatan Döngeloğlu “Ama 15 Temmuz’da kendi vatandaşını öldüren bu milletin kanı bozuk evlatlarını da gördük. Düşmandan gelse o mermiler, bu kadar canımız yanmazdı. Teyze çocuklarını, hala çocuklarını birbirine düşürdüler.” dedi.

Bu millet darbeye izin vermedi

Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in doğum gününde darbecilerin mahkemeye ilk çıkış günü olmasına değinen Döngeloğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hukuk da, adalet de böyle olmaz. Bunlar utanmayı bilmez. Benim kanıma dokundu. ABD’ye şöyle dersiniz, böyle dersiniz.  Afganistan‘dan terörist diye götürdükleri adamları turuncu kıyafetle giydirip öldürdüler. Terörist bunlar dendi. Teröristlerin utanılacak bir tarafı olmalı.

Bizim teröristin anası babası geliyor, ‘devlet oğluma çok zulüm ediyor’ diyor. İlahiyat son sınıftaki çocuğu kurşunladınız. Muhammet Oğuz’u tek kurşunla şehit ettiniz. Sizin sokakta dolaşmaya hakkınız yok. Böyle artist pozlarla mahkemeye çıkamazsınız. Benim halkıma sorsan demokrasi nedir desen çoğu bilmez, ama cumhuriyet iyi bir şeydir denmiştir ve darbeyi durdurmuştur bu millet.”

Programı  Kepez Kaymakamı  Hamdullah Suphi Özgödek,  Kepez Belediyesi Başkan Vekili  Serhat Demir,  Kepez Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy ile çok sayıda davetli izledi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle