Hoşgeldiniz  

DOLU YAĞIŞI SERALARA ZARAR VERDİ

Semih Köken | 19 Ekim 2020 | Gündem A- A+

DOLU VE FIRTINA: 1 ÖLÜ
Kumluca’da öğle saatlerinde etkili olan şiddetli yağmur, dolu ve fırtına yerleşim yerleri ve tarım alanlarında zarara yol açtı. Otobüs beklerken, fırtına nedeniyle durağın üzerine devrilmesi sonucu demir profilin altında kalan Gülseren Çiçek (28), yaşamını yitirdi.
Kumluca’da saat 14.00 sıralarında şiddetli yağış, dolu ve fırtına etkili oldu. Elmalı yönünden gelen yağmur, dolu ve fırtına; Kavak, Hızırkahya, Göksu ve Kum mahallelerinde cam ve plastik seralarda zarara neden oldu. Fırtına nedeniyle ağaçlar devrildi, iş yerlerinde hasar meydana gelirken, Yeni Cami’nin minaresi yıkıldı, bazı evlerin çatıları uçtu, bazı araçlarda da zarar oluştu.
Yağış sırasında Kumluca- Finike kara yolunda otobüs durağında bekleyen Gülseren Çiçek, fırtınanın etkisiyle devrilen durağın altında kaldı. Üzerine devrilen demir profiller nedeniyle ağır yaralanan Gülseren Çiçek, götürüldüğü Kumluca Devlet Hastanesi’nde doktorların tüm müdahalesine karşın kurtarılamadı.
İlçede hava şartları normale dönerken, ekipler kurtarma ve hasar tespit çalışmaları için bölgeye yönlendirildi.

Antalya’nın Kumluca ilçesinde dolu yağışı seralara zarar verdi, cami minaresinin üst kısmı ise şiddetli rüzgar sebebiyle yıkıldı

 Kumluca’da bugün öğle saatlerinde yağan dolu, bazı seralarda zarara sebep oldu. Fırtınayla birlikte gelen ve kısa sürede tüm ilçeyi etkisi altına alan dolu yağışı sebebiyle bir caminin minaresi yıkılırken, seralar da zarar gördü. Bazı işyerlerinin de çatısı hasar aldı. Kumlucalı üretici Şaban Dede, çalışıp yetiştirdikleri ürünlerin birkaç dakika içinde kullanılamaz hale geldiğini belirterek, “Çalışıp çabaladık, bir dolu ile hepsini kaybetti. Allah’tan gelen bir şey demiyoruz ama çok kazanmıyoruz. Maaşımız yok sabit gelirimiz yok tek geçim kaynağımız seralarımız. Onda da ürünlerimiz havanın duruma göre şekilleniyor” dedi.Sera önündeki doludan kalan birikintileri de gösteren üretici, “Bunlar doludan geriye kalan erimiş halleri. Daha büyüktü ve vurup geçti” dedi.
Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle