Hoşgeldiniz  

‘Doğu Garajı Projesi’ halkın onayına sunulacak

Semih Köken | 28 Temmuz 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

‘Doğu Garajı Projesi’ halkın onayına sunulacak

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi uygulayacağı ‘Doğu Garajı ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesi’ için 31 Temmuz Pazar günü referandum yapacak. Bölge halkı ‘Evet’ oyu kullanırsa proje hayata geçirilecek.
ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYESI UYGULAYACAGI 'DOGU GARAJI VE CEVRESI KENTSEL TASARIM PROJESI' ICIN 31 TEMMUZ PAZAR GUNU REFERANDUM YAPACAK. BOLGE HALKI 'EVET' OYU KULLANIRSA PROJE HAYATA GECIRILECEK.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, önemli projeleri halkın onayına sunmaya devam ediyor. Daha önce Raylı Sistem 2’nci Etabı, Şarampol Projesi, Ulaşım Master Planı, Çallı Üst Geçit Projesi’nin kaderini kendi belirleyen Antalyalılar, şimdi de Doğu Garajı ve çevresini turistik bir cazibe merkezi haline getirecek ‘Kentsel Tasarım Projesi’ için karar verecek.

31 TEMMUZ GÜNÜ REFERANDUM

Büyükşehir Belediyesi, Güneş Doğudan Yükseliyor sloganıyla geçtiğimiz hafta Antalyalılara tanıttığı, Doğu Garajı proje için 31 Temmuz Pazar günü referandum yapacak. Projenin uygulanacağı Çaybaşı ve Yüksekalan mahallelerinde yaşayanların önüne sandık konulacak ve projeyi isteyip, istemedikleri sorulacak. Seçim kurullarından alınan seçmen listeleri üzerinden yapılacak referandumda, vatandaşlar kimlikleriyle gelip tercihini kullanacak.

MAHALLELİ VE ESNAF OY KULLANACAK

Yaklaşık 11 bin seçmenin bulunduğu iki mahallede muhtarlıklarda sandıklar kurulacak. 31 Temmuz Pazar günü saat 08.00’da başlayacak oy kullanma işlemi saat 17.00’da sona erecek. Seçmen listelerinde bulunmayan bölge esnafı da iş yeri sahibi olduklarını gösteren belge ve kimlikleriyle oy kullanabilecek.

OYLAMA SANDIK KURULU NEZARETİNDE YAPILACAK

Referandumda nasıl oy kullanacaklarıyla ilgili bölgedeki 1572 esnaf ve 11 bine yakın seçmen broşürlerle bilgilendirildi. Normal bir seçimde olduğu gibi sandık kurulları nezaretinde, gizli oy yönteminde yapılacak referandumda, vatandaşlar kabinlerde ‘Evet’ ya da ‘Hayır’ yazılı pusudan birini tercih ederek, damgalı zarf içinde sandıklara atacak. Tam bir seçim ciddiyetinde yapılacak referandumda, halk ‘Evet, projeyi istiyoruz’ derse, proje süratle hayata geçirilecek. ‘Hayır’ çıkması durumunda vatandaşların kararına saygı duyulacak.

Gelişmiş ülkelerde referandumun çok alışıldık bir yöntem olduğunu anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, “Halkın görüşüne sadece seçimden seçime değil, önemli projelerde de başvurmayı demokrasinin gereği olarak görüyoruz. Yani biz seçildik bildiğimizi yaparız anlayışı yok. Katılımcı, şeffaf yönetimin, demokrasinin gereğini bu referandumlarla halkımızın kanaatini alarak yapıyoruz. Dolayısıyla halkımız ne derse o” diye konuştu.

Başkan Türel, “Vatandaşımızın katılımı ve kararı bizim için çok önemli. Projeyi halkımız onaylarsa gerçekleştirmek istiyoruz. Çaybaşı ve Yüksekalan’da yaşayan vatandaşlarımızı, referanduma katılmaya davet ediyorum. Halkımız bize yapın derse çok kısa süre içinde projenin ihalesini gerçekleştireceğiz” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle