Hoşgeldiniz  

DİYALİZ HASTASI ALİ KAR:

SEMİH KÖKEN | 08 Eylül 2019 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

DİYALİZ HASTASI ALİ KAR:

BİR MURAT KEMANECİ HABERİ

DİYALİZ HASTASI ALİ KAR:
ŞARTNAMEYE UYGUN OLMAYAN SERVİS ARACI YÜZÜNDEN SAKAT KALACAĞIM!..

DİYALİZ SERVİSİ BENİ SAKAT BIRAKACAK

DİYALİZ HASTASI ALİ KAR:ŞARTNAMEYE UYGUN OLMAYAN SERVİS ARACI YÜZÜNDEN SAKAT KALACAĞIM!..66 yaşındaki diyaliz hastası Ali Kar, hasta taşıma aracı olarak kullanılan minibüsün ihale şartnamesine uygun olmadığını, kamyonetten bozma ve basamağın çok yüksek olduğunu ileri sürerek “Bu yüzden düştüm diz kapağım kırıldı, belimi incittim. Böyle giderse sakat kalacağım. İhale şartnamesine uygun bir minibüs istiyorum” diyerek dilekçeyle çözüm istedi ama gelen cevapta, aracın yeniden incelendiği, şartnameye uygun olduğu belirtilince şaşkına döndü.GazeteKemer muhabirine 32 yıldır şeker hastası olduğunu, bu yüzden 12 yıl önce görme yeteneğini tamamen kaybettiğini söyleyen Ali Kar, 8 yıldır da dializ hastası olduğunu belirterek “Kemer Devlet Hastanesi diyaliz merkezine servis yapmak üzere bir taşımacılık firmasından kiralanan minibüs, hasta taşımacılığına uygun değildir diye söyleye söyle dilimde tüy bitti. Bu araca biniş ve iniş, şartnameye uygun değildir. Ben genelde ön tarafa biniyorum. Doksan derece ayağımı kaldırıyorum 4 parmağımın üzerine basıp da biniyorum. Binerken ayrı ağrıyor belim, inerken ayrı ağrıyor. İnerken niçin ağrıyor? Saman çuvalı gibi atıyorum kendimi aşağıya iniyorum başka çaresi yok. 10 Aydır yalvarıyorum diyorum ki, bu araba uygun değil bize lütfen bunu değiştirin diyorum. Hep kulaktan geçirdiler. En son doktor hanıma Mayısın ilk haftalarıyla söylediğimde, düştüğüm için söyledim zaten. Ama baktım yapacak edecek yok. Antalya İl Sağlık Müdürlüğü'ne, Buraya Baş tabibe yazı yazdım. Bana diyorlar ki, şartnameye uygun..” diye konuştu.Hastane müdürünün araca otomatik merdiven yaptıracağını söylediğini ancak yaptıramadığını, bunun yerine diyalize giren bir marangoza tahtadan ber basamak yaptırdığını anlatan Ali Kar, dilekçesine cevaben yazılan resmi yazının da kendisine elden verilmek istendiğini ancak almayınca posta yoluyla gönderildiğini söyledi.

Murat Kemaneci paylaştı: 8 Eylül 2019 Pazar

 

66 yaşındaki diyaliz hastası Ali Kar, hasta taşıma aracı olarak kullanılan minibüsün ihale şartnamesine uygun olmadığını, kamyonetten bozma ve basamağın çok yüksek olduğunu ileri sürerek “Bu yüzden düştüm diz kapağım kırıldı, belimi incittim. Böyle giderse sakat kalacağım. İhale şartnamesine uygun bir minibüs istiyorum” diyerek dilekçeyle çözüm istedi ama gelen cevapta, aracın yeniden incelendiği, şartnameye uygun olduğu belirtilince şaşkına döndü.
GazeteKemer muhabirine 32 yıldır şeker hastası olduğunu, bu yüzden 12 yıl önce görme yeteneğini tamamen kaybettiğini söyleyen Ali Kar, 8 yıldır da dializ hastası olduğunu belirterek “Kemer Devlet Hastanesi diyaliz merkezine servis yapmak üzere bir taşımacılık firmasından kiralanan minibüs, hasta taşımacılığına uygun değildir diye söyleye söyle dilimde tüy bitti. Bu araca biniş ve iniş, şartnameye uygun değildir. Ben genelde ön tarafa biniyorum. Doksan derece ayağımı kaldırıyorum 4 parmağımın üzerine basıp da biniyorum. Binerken ayrı ağrıyor belim, inerken ayrı ağrıyor. İnerken niçin ağrıyor? Saman çuvalı gibi atıyorum kendimi aşağıya iniyorum başka çaresi yok. 10 Aydır yalvarıyorum diyorum ki, bu araba uygun değil bize lütfen bunu değiştirin diyorum. Hep kulaktan geçirdiler. En son doktor hanıma Mayısın ilk haftalarıyla söylediğimde, düştüğüm için söyledim zaten. Ama baktım yapacak edecek yok. Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’ne, Buraya Baş tabibe yazı yazdım. Bana diyorlar ki, şartnameye uygun..” diye konuştu.
Hastane müdürünün araca otomatik merdiven yaptıracağını söylediğini ancak yaptıramadığını, bunun yerine diyalize giren bir marangoza tahtadan ber basamak yaptırdığını anlatan Ali Kar, dilekçesine cevaben yazılan resmi yazının da kendisine elden verilmek istendiğini ancak almayınca posta yoluyla gönderildiğini söyledi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle