Hoşgeldiniz  

‘Diyabet Okulu’ açıldı

Semih Köken | 25 Eylül 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

‘Diyabet Okulu’ açıldı

ANTALYA Atatürk Devlet Hastanesi’nde diyabet hastalarının hastalıkla doğru mücadele etmesi için ‘Diyabet Okulu’ açıldı.

Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mehmet Akdağ, Sağlık Bakanlığı’nın yürüttüğü ‘Türkiye Diyabet Önleme ve Kontrol Programı’ kapsamında diyabetin etkin tedavisi ve güvenli takibi amacıyla ‘Diyabet Okulu’ projesinin başlatıldığını söyledi. Dr. Akdağ, projeyle, eğitim verilen hastaların takibi, hasta uyumu ve bilincin arttırılmasına katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Dr. Akdağ, bakanlığın uygulamaya başlattığı ve hastanede de alanında uzman personel tarafından verilen eğitimden hastaların ücretsiz faydalanacağını kaydetti.

Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Halenur Şahin ise eğitimlerin endokrin uzmanı Dr. Sevgi Atılgan ve bir diyetisyen, bir fizyoterapist, iki diyabet eğitim hemşiresi tarafından verildiğini söyledi. 4 hafta boyunca her çarşamba 13.00- 14.00 saatleri arasında eğitimin verileceğine değinen Dr. Atılgan, “İlk eğitimimizi geçen çarşamba 12 katılımcıyla gerçekleştirdik. Eğitimlerde genel sağlık bilgileri, diyabet nedir, diyabetin komplikasyonları, ayak bakımı, insülin uygulamaları, evde kan şekeri takibi, beslenmede nelere dikkat etmeleri gerektiği, egzersiz programı, kendi kendine kontrol ve diyabetik bakımın önemi gibi bilgiler verdik” dedi.

Eğitime katılan ilk katılımcılara eğitim sürecinde ara öğün ikramı yapılacağını anlatan Dr. Sevgi Atılgan, “Diyabette ara öğünün önemini de vurgulanmış olacağız. Bu eğitimlerden faydalanmak isteyen vatandaşlarımızın hastanemizin diyabet birimine başvurmaları yeterli. Eğitimlerimiz öncelikli olarak diyabet hastalarına ve bu konuda eğitim almak isteyen diğer bireylere yöneliktir. Tüm diyabetli hasta ve yakınlarını bu eğitimlere katılmalarını bekliyoruz” dedi.

FOTOĞRAFLI

DHA-Bölge – Türkiye-Antalya – ANTALYA

Foto 1 indir

ANTALYA ATATURK DEVLET HASTANESI'NDE DIYABET HASTALARININ HASTALIKLA DOGRU MUCADELE ETMESI ICIN 'DIYABET OKULU' ACILDI. (FOTO:ANTALYA-DHA)
indir

Foto 2 indir

ANTALYA ATATURK DEVLET HASTANESI'NDE DIYABET HASTALARININ HASTALIKLA DOGRU MUCADELE ETMESI ICIN 'DIYABET OKULU' ACILDI. (FOTO:ANTALYA-DHA)
indir

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle