Hoşgeldiniz  

Devlet hastanesine taş kırma cihazı

Semih Köken | 13 Temmuz 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Devlet hastanesine taş kırma cihazı

ANTALYA Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı Kumluca Devlet Hastanesi’nde böbrek ve idrar yollarındaki taşların kırılmasında holmium lazer cihazı kullanılmaya başlandı.

Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ayşegül Alkan, holmium lazer cihazını hastane tıbbi cihaz envanterine kazandırdıklarını söyledi. Dr. Alkan, cihazın , böbrek ve idrar yollarında bulunan taşların kırılmasının yanı sıra idrar yolları ve üreterdeki darlıkların endoskopik tedavisinde ve yüzeysel mesane tümörlerinin endoskopik tedavisinde kullanılacağını belirtti. Cihazın cerrahi branşlarda da kullanılacağını kaydeden Dr. Ayşegül Alkan, desteklerinden dolayı Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Kemal Kiraz’a teşekkür etti.

Hastanenin üroloji uzmanı Dr. Ersoy Taşkara ise holmium lazer cihazı ve tedavisi hakkında bilgiler verdi. Cihazın taş tedavisinde en son kullanılan teknoloji olduğunu ifade eden Dr. Taşkara, “Bilinen en güçlü ve en güvenli taş kırma cihazıdır. Böbrek ve idrar yolları taşlarının tedavisinde kullanılmakta. Rengine veya bileşimine bağımlı olmaksızın tüm taşlara etki göstermektedir. İşlem taşa ulaşıldıktan sonra çok kısa sürede gerçekleşmektedir. Kanamasızdır, hastaya hiçbir zarar vermez ve işlem sonunda ağrı yok denecek kadar azdır. Hasta ameliyatın olduğu günün akşamında evine gidebilir” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle