Hoşgeldiniz  

Dev yıl sonu sergisi

Semih Köken | 25 Mayıs 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Dev yıl sonu sergisi

MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, yaşlı evlerinden 5 bin 500, meslek eğitim ve sanat topluluklarından 4 bin 500 kişinin yararlandığı bir sosyal hizmet ağını kurmayı başardıklarını belirterek, “Ancak bunlar sayesinde dayanışma içinde bir yaşama fırsatı sunmuş oluruz” dedi.

Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi ve Muratpaşa Belediyesi’nin kısa adı MEST olan Mesleki Eğitim ve Sanat Toplulukları işbirliğinde açılan ‘sanatsal üretim ve meslek edindirme kursları’ yılsonu sergisi Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi’nde törenle açıldı. Törende Muratpaşa Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy ve Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in yanı sıra Vali Muammer Türker’in eşi Filiz Türker, Kaymakam Arısoy’un eşi Aylin Arısoy ve Belediye Başkanı Uysal’ın eşi Ümran Uysal da katıldı.

Törende konuşan Belediye Başkanı Uysal, yerel yönetimler olarak asfalttan kaldırıma, parklardan çöp konteynerlerine ve doğalgaza nitelikli, yaşanabilir bir çevre yaratmakla yükümlü olduklarını söyledi. Muratpaşa’da bugüne kadar 83 noktada 300 dönüm park alanı oluşturduklarını, 1500 çöp konteynerini yeraltına aldıklarını kaydeden Uysal, tüm bunlarla birlikte kentin kültür ve sanat hayatını canlandırmak için kültür ve gösteri merkezi inşa ettiklerini dile getirdi.

Bir kentin ancak kültür ve sanatla, sosyal belediyecilik hizmetleriyle kendi kimliğini bulabileceğini aktaran Başkan Uysal, “Bunlar bir şeyler dağıtarak telafi edilebilecek şeyler değildir. Bir standardı oluşturmalısınız. Yaşlı evlerimizden bugün 5 bin 500, MEST’lerden 4 bin 500 civarında insanımız yararlanıyor. Nüfusa göre sosyal hizmetlerin dağılımında en önde olan ilçelerden biriyiz” diye konuştu.

Muratpaşa’da bugün 16 koro oluşturduklarını ancak bunun yanında 40 sokak tiyatrosu grubu ve yıla yayılan 30’un üzerinde festival hayal ettiğini anlatan Başkan Uysal, “Ancak bunları başarabilirsek dayanışma içinde bir yaşama fırsatı sunmuş oluruz” dedi.

Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi’yle yaptıkları işbirliğinin 7 bin kişiye ulaşmasını istediklerini aktaran Uysal, konuşmasını “Yaşasın hayat, yaşasın sanat” diyerek noktaladı. Törende Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kenan Yavuz ise merkezin bu yıl 55’inci kuruluş yılının kutladıklarını belirterek, “Bu süreyi nasıl anlatırsınız dediklerinde iki kelimeyle özetliyoruz. Gurur ve mutluluk” dedi.

Konuşmaların ardından başta eşler olmak üzere protokolün diğer üyeleri Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi’nde 30 Mayıs’a kadar ücretsiz gezilebilecek serginin açılış kurdelesini kesti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle