Hoşgeldiniz  

Deri sektöründen ihracatı artırma atılımı

Semih Köken | 06 Aralık 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Deri sektöründen ihracatı artırma atılımı

İSTANBUL Deri ve Deri Mamulleri Birliği (İDMİB), yüzde 59 oranında düşen ihracat rakamlarını tekrar yükseltmek için 400 yabancı iş insanını Antalya’da ağırlıyor.

İDMİB, Kremlin Otel’de düzenlenen fuarda, ağırlığı Rusya’dan olmak üzere 400 iş insanını buluşturdu. Rusya’nın yanı sıra Japonya, Macaristan, Ukrayna, Kazakistan, Letonya, Litvanya, Belarus’tan gelen iş insanları, Türkiye’den 22 firmanın açtığı stantlarda deri ürünlerini inceledi. 3 gün sürecek fuarda firmalar, bire bir görüşmeler yaparak ürünlerini tanıtıyor.

İDMİB Başkanı Mustafa Şenocak, Rusya’nın kendileri için büyük bir pazar olduğunu kaydetti. Uçak krizinden sonra sektörlerinde önemli kayıplar yaşadıklarını belirten Şenocak, haziran ayında 300 girişimciyi Antalya’da ağırladıklarını ve bu etkinliğin sektöre can suyu etkisi yarattığını anlattı.

400 MİLYONLUK İHRACAT 90 MİLYONA DÜŞDÜ

Bu etkinlikten sonra sektörün umudunun arttığını dile getiren Şenocak, şöyle konuştu:

“Rusya ile ilişkiler düzelince organizasyonu tekrar yapmak istedik. 22 firma şu anda buraya katıldı. 400 civarında katılım var Fuara sadece kayıtlı olanlar girebiliyor. İlişkisi olmayan giremiyor. Müşterileri kendi evimizde ağırlayarak ürünlerimizi tanıtıyoruz. Rusya’da 2 yıl önce 400 milyon dolarlık ihracatımız vardı. Şimdi 90 milyona kadar düştü. Yakın zamanda bu düşme ivmesini kaybetti. Yukarıya doğru tekrar yükseliş var. 2017 yılında ciddi anlamda ilerleyeceğimizi düşünüyorum. Rusya dışında dünya genelinde yüzde 5 değer bazında artışımız var.”

ISTANBUL DERI VE DERI MAMULLERI BIRLIGI (IDMIB), YUZDE 59 ORANINDA DUSEN IHRACAT RAKAMLARINI TEKRAR YUKSELTMEK ICI 400 YABANCI IS INSANINI ANTALYA'DA AGIRLIYOR. (MUSTAFA SENOCAK) (FOTO:HASAN DEMIRBAS/ANTALYA-DHA)

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle