Hoşgeldiniz  

Demir çubukla dövülen şoför: Sahipsiz kaldık

Semih Köken | 06 Aralık 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Demir çubukla dövülen şoför: Sahipsiz kaldık

ANTALYA’da depolama alanında otobüsünü temizlerken, iki kişinin demir çubuklu saldırısına uğrayan şoför 31 yaşındaki Ali Yılmaz, saldırganın serbest bırakılmasına tepki gösterdi, “Sahipsiz kaldık” dedi.

Antalya’da halk otobüsü şoförlüğü yapan evli ve bir çocuk babası Ali Yılmaz, 4 Kasım tarihinde, Kundu depolama merkezinde otobüsünün içinde iki kişinin demir çubuklu saldırısına uğradı. Sağ kolu kırılan Yılmaz’ın başına da 10 dikiş atıldı. Saldırganların yakalanamaması üzerine Yılmaz, otobüsteki güvenlik kamerası görüntülerinden iki saldırgana ait fotoğrafları bir afişe bastırıp, durak ve otobüslere astı. Saldırganlardan Aygün Giyer, kısa süre sonra yakalandı. Diğer saldırganı yakalama çalışmaları devam ederken, Aygün Giyer, ‘basit yaralama’ suçundan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ali Yılmaz, şüpheli Aygün Giyer’in serbest bırakılmasına tepki göstermek ve mesai arkadaşlarının uğradığı şiddete dikkat çekmek amacıyla avukatı Erdal Ovalı ile birlikte Meydan Otobüs Depolama Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Erdal Ovalı, Antalya’da halk otobüsü şoförlerine artan şiddete dikkat çekmek amacıyla bir araya geldiklerini kaydetti. Türkiye’de halk otobüsleri şoförlerine şiddetin arttığına değinen Ovalı, “Mağdur şoförler, ağır sakatlık ve bunun yanında hayatını kaybedenleri görüyoruz. Şiddetin bir örneğini 4 Kasım tarihinde Kundu otobüs depolama merkezinde yaşadık” dedi.

İki şüphelinin olay günü alkol alıp motosikletle depolama noktasına geldiklerini ifadelerinde belirttiklerini belirten avukat Ovalı, “Ali Yılmaz, bu iki şüpheli tarafından acımasızca dövülmüştür. Şüpheli ayrıca belinde bıçak olduğunu ifadesinde söylemiştir. Söz konusu olay tasarlanarak gerçekleşmiştir. Ali Yılmaz ve diğer şoförlere yapılan bu saldırı toplumun vicdanını da yaralamıştır. Ali Yılmaz hala psikolojik sorunlar yaşamaktadır. Yılmaz’a yapılan saldırı tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüstür. Bu şiddet halk otobüsü şoförlerine işlenmemiştir. Şiddet uygulanırken gerek yolcuların can güvenliği ve trafik güvenliği tehlikeye düşmektedir” ifadelerine yer verdi. Ovalı, otobüslere panik butonu, güvenlik kabini ve şiddet uygulayanlara caydırıcı cezalar uygulanmasını talep etti.

Dosyanın soruşturma aşamasında olduğunu belirten avukat Ovalı, “Yargılama aşaması olacak. Zanlıların en ağır şekilde cezalandırılması için elimizden geleni yapacağız. Biz yargıya güveniyoruz. Zanlılardan biri yakalandı, diğerini yakalama çalışmaları devam ediyor. Tüm şoförlerimizi sağduyulu olmaya davet ediyorum. Sakin ve özverili şekilde yargılama sürecini bekleyeceğiz” diye konuştu.

(DHA – Bülent TATOĞULLARI)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle