Hoşgeldiniz  

Defineden serbest Fetö’den sorguda

SEMİH KÖKEN | 02 Ocak 2017 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

Defineden serbest Fetö’den sorguda

0x0-20-ton-altin-alci-cikti-1483020083656 650x343-defineden-serbest-fetoden-sorguda-1483115457244650x344-hayaller-altin-gercekler-alci-1483040985376Antalya’daki külçelerce altından oluşan define bulunduğu iddiasının, yapılan kazı sonucu dolandırıcılık olduğu ortaya çıkarken definecilerden biri, FETÖ’cü kimliği ile dikkatleri üzerinde topladı. Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun definecilerden birinin 2. Sınıf Emniyet Müdürü iken FETÖ soruşturması kapsamında meslekten atılmış olduğunu açıklamasının ardından bu kişinin Maksut Karal olduğu öğrenildi.

KOM GÖZALTINA ALDI
İzinsiz define kazısı yapmaktan gözaltına alınıp 3 gün sorgulandıktan ve define sandıkları şeyin alçıdan yapılmış sahte külçeler olduğunun ortaya çıkması ile mahkemeye sevk edilen 4 zanlı serbest bırakıldı. Serbest kalan zanlılardan Maksut Karal ise FETÖ soruşturması kapsamında KOM Şube tarafından gözaltına alındı. Maksut Karal’ın ismi daha önce, mezuniyetine bir gün kala Polis Akademisinden FETÖ’cüler tarafından ihraç edilen Rafet Yılmaz’ın, 24 Eylül 1991 tarihinde polis başmüfettişleri Nihat Dündar ve İzzet Sezgin Şener’e ‘müşteki-tanık’ sıfatıyla verdiği ifadesinde geçmişti. Yılmaz ifadesinde, “Üçüncü sınıfta İrfan Kayaönü ve Maksut Karal öğrencilerden toplanan paralarla Keçiören’de bir ev tuttu. Bu evin tutulması 1989-1990 öğretim yılında oldu. Kendilerini evci gösterdiler, okuldaki idareciler aracılığıyla sahte belgeler tanzim ettiler. Ailelerini Ankara’da oturuyormuş gibi gösterdiler ve hafta sonları bu evde toplandılar” demişti.

ERDOĞAN’IN KORUMASIYDI
Meslekten atılan Maksut Karal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde uzun süre koruma müdürlüğünü yapmıştı. Karal bu görevinden alındıktan sonra TEM Şube’de görev yapmıştı. Karal’ın TEM Şube’de görev yaparken FETÖ’ye bilgi sızdırdığı yolunda iddialar olduğu ve hakkında FETÖ’nün kasası olduğu yolunda çok sayıda ihbar bulunduğu öğrenildi. Antalya’da gözaltına alınan Karal’ın aynı zamanda FETÖ’nün gizli haberleşme programı Bylock’u kullananlar listesinde olduğu öğrenildi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle