Hoşgeldiniz  

Davut Çetin: Bu şerden hep birlikte güçlenerek çıkmalıyız

Semih Köken | 21 Temmuz 2016 | Antalya Haber, Gündem, Siyaset, Turizm, Yaşam A- A+

Davut Çetin: Bu şerden hep birlikte güçlenerek çıkmalıyız

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Türkiye’nin darbe girişimiyle büyük badire atlattığını belirterek, “Bu şerden hep birlikte güçlenerek çıkmalıyız” dedi.

ATSO Başkanı Davut Çetin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı MGK kararı ile ilgili açıklama yaptı. Başkan Çetin, 15 Temmuz’da uygulamaya konan hain darbe girişiminin, milletin, kurumların kararlı duruşu ve demokrasiye inancı ile bertaraf edildiğini belirtti. Bir terörist çetenin başını çektiği büyük bir badire atlatıldığını aktaran Çetin, “Bu şerden hep birlikte güçlenerek çıkmalıyız” dedi.

Bunun için ülke birliğine, kardeşliğe ve demokrasiye çok daha sıkı sarılmak ve kararlı duruşla ileriye bakmak gerektiğini aktaran Davut Çetin, şunları söyledi:

“Olağanüstü günlerden geçiyoruz. Bu günleri ancak kararlı duruş ve net kararlar ile aşabiliriz. Bu vizyon doğrultusunda, toplanan MGK ve akabinde düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanımız tarafından 3 ay süre ile ülke genelinde OHAL ilan edildiği açıklandı. Bu koşullarda OHAL ilanı normal karşılanabilir. OHAL, özellikle güvenlik önlemleri ve devlet içindeki çetelerin etkisiz hale getirilmesi bakımından katkı sağlayabilir. Umarım ki, kısa sürede kamu düzenine dönük tehditler kontrol altına alınır ve tekrar normal döneme dönülür. Ancak bu süreçte de TBMM çatısı altında uzlaşmaya özel önem verilmesini diliyorum. OHAL ilanı demokrasiye gölge düşürmemelidir, böyle bir dönemde darbelere, iç ve dış tehditlere karşı en büyük güvencemiz demokrasi ve hukuk devleti ilkeleridir.”
ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI (ATSO) BASKANI DAVUT CETIN, TURKIYE'NIN DARBE GIRISIMIYLE BUYUK BADIRE ATLATTIGINI BELIRTEREK, "BU SERDEN HEP BIRLIKTE GUCLENEREK CIKMALIYIZ" DEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Açıklamasında OHAL ilanının ekonomiye dair olası etkilerine de değinen Başkan Davut Çetin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“OHAL’in ulusal ve yerel ekonomiye doğrudan ciddi bir etkisi olmasını beklemiyorum. Nitekim gelişmeleri Antalya özelinde ele aldığımızda; Valimiz Münir Karaloğlu, kendisi ile yaptığım görüşmede ekonominin ve hayatın olağan seyrinin OHAL süresince herhangi bir kesintiye uğramayacağını, iş dünyası için endişeye mahal bir durum olmadığını kaydetmiştir. Bu durum içeride değil ancak uluslararası alanda imaj ve güven bakımından istenmeyen bir etki yaratabilir. Bu nedenle bu süreçte dünya kamuoyu algısına dikkat edilmesi gerekir. Yabancı sermaye, küresel imaj ve güvenden çabuk etkileniyor. Bu nedenle özellikle de uluslararası piyasalara güven verecek bir yaklaşıma dikkat edilmesi gerekiyor.”

Antalya olarak turizmin de küresel imajdan etkilendiğine dikkati çeken Çetin, “15 Temmuz’un olumsuz imajını ancak Türkiye’nin çağdaş demokrasi imajını güçlendirerek değiştirebiliriz. Bunun dışında ekonomide büyüme, enflasyon, kur riski, kredi riski konusunda önümüzde uzun vadeli net bir tablo bulunmuyor. Mali sistem ve bütçe sağlam, fakat son haftalardaki görünüm bazı önlemlerin alınması gerektiğini de gösteriyor. Tasarrufları artıracak, yüksek teknolojiye dayalı sanayi yatırımlarını dikey teşviklerle destekleyecek net bir stratejiye ihtiyacımız var. Bunlara dikkat edildiği takdirde OHAL ekonomiyi olumsuz etkilemeyecektir” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle