Hoşgeldiniz  

Cumhuriyet Başsavcısı Solmaz, Agc’yi Ziyaret Etti

Semih Köken | 06 Aralık 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Cumhuriyet Başsavcısı Solmaz, Agc’yi Ziyaret Etti

Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Antalya Gazeteciler Cemiyeti’ni (AGC) ziyaret ederek, Başkan Mevlüt Yeni ve Cemiyet Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Başsavcı Ramazan Solmaz, FETÖ’nün 15 Temmuz hain darbe girişiminde Antalya basınının devletin ve milletin yanında olduğunu söyledi.

Görüşmede Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz’ın ziyaretinden dolayı son derece memnun olduğunu ifade eden AGC Başkanı Mevlüt Yeni, 15 Temmuz gecesi Türk basının dik duruş sergilediğini söyledi. Yeni; “Türk basının sorumlu ve milli yayımcılık anlayışı, darbenin veya işgal girişiminin önlenmesinde ilk üçe girecek önemli faktörlerden birisi olmuştur. Bu anlamda sorumluluğumuz bitmedi. Basın olarak rutin haber takibimiz dışında adli sürecin mücadelenin daha kolaylaşması, daha da elinin genişletecek bir yapı haline dönüşmesi noktasında Antalya basını özellikle sorumlu davrandığımızı düşünüyorum” dedi.

Toplumun doğru haber alma hakkını, gazetecilerin doğru kişilerden alması gerektiğini vurgulayan Başkan Yeni, bunun adresinin yargı olduğuna işaret etti. Gazetecilerin sınırlarının aşmamak kaydıyla çekim konusunda ortam ve basın odası konusunda sıkıntılarının olduğunu anlatan Yeni, bu konuda Cumhuriyet Başsavcısı, Ramazan Solmaz’a, AGC üyelerinin taleplerini iletti.

“Antalya basını 15 Temmuz’da devletinin ve milletinin yanında oldu”

Başsavcı Ramazan Solmaz da FETÖ tarafından gerçekleştirilmek istenen ve başarısızlıkla sonuçlanan 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasındaki olaylarda AGC üyelerinin yapmış olduğu haberlerden dolayı teşekkür etti. Başsavcı Solmaz;”Antalya basını 15 Temmuz’da en iyi şekilde devletinin ve milletinin yanında olduğunu gösterdi. O konuda takdir etmekten başka kimsenin söyleyecek sözü yok. Daha sonraki süreçlerde de bu sürecin doğru yansıtılması anlamında üzerinize düşen görevi en iyi şekilde yaptığınız konusunda kamuoyunun ortak bir değerlendirilmesi var” dedi. Solmaz, yargıyla basın arasındaki ilişkilerin son derece sağlıklı olduğunu belirterek, adliye muhabirleri ve cemiyetle ilgili herhangi bir problemlerinin olduğunu düşünmediklerini kaydetti.

Gazetecilere kolaylıklar sağlanacak

AGC Başkanı Mevlüt Yeni’nin talepleriyle ilgili de, gazetecilerin çalışmalarını kolaylaştırmak adına Adalet Bakanlığı’nın pilot bölgelerde uygulamaya geçirdiği Yargı Medya ilişkileri güçlendirilmesi projesi olduğunu söyleyen Başsavcı Solmaz, gazetecilerin çalışma koşullarını ve rahatsızlıklarını giderici çalışmalar yapılacağını kaydetti.

Yapılacak iyileştirme koşullarıyla ilgili bilgiler veren Solmaz, şunları söyledi; “Bazı arkadaşlarımızda giriş kartı var bazı arkadaşlarda yok. Bana verilen bilgide 8 kişi olduğu ve daha sonra bunun bazı sebeplerden dolayı 3’e düştüğüydü. Yargı muhabiri olarak çalışacak arkadaşlarımızı cemiyetle ortak çalışıp belirleyerek uygun tüm arkadaşlara vereceğiz. Adliye muhabirlerinin kameraları içeri alınmıyor. Kameraları dışarı bırakmak yerine biz adliyenin bina dışında ancak bahçe içinde bir oda yaparak orayı basına tahsis edelim, bilgisayar desteği verelim şeklinde bir projemiz var. İnternet hizmeti de vereceğiz ve arkadaşlarımız görevlerini yapabilecek” diye konuştu.

Vatandaşın hizmeti kolay sağlaması için de adliye binasında bir dönüşüm olduğunu belirten Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, içeride kafeterya, danışmanlık, güvenlik noktaları, PTT, banka gibi noktaların yerlerini değiştireceklerini söyledi. – ANTALYA

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle