Hoşgeldiniz  

Cumhurbaşkanı Erdoğan Antalya’da

Semih Köken | 17 Ekim 2015 | Antalya Haber, Gündem, Siyaset, Yaşam A- A+

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu millet her şeyi yapar. Yeter ki iç ve dış düşmanlarına karşı uyanık olsun. Bir olsun, beraber olsun, iri olsun, diri olsun, kardeş olsun, hep birlikte Türkiye olsun. Aşamayacağımız hiçbir şey yoktur. Onun için unutmayın 1 Kasım çok önemlidir ve 1 Kasım’da kardeşliğimize gölge düşürmek isteyenlere gereken cevabı millet olarak vereceksiniz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mersin’deki Alaköprü Barajı’nda tutulan suyu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) ulaştıracak, “Asrın Projesi” olarak nitelendirilen “Türkiye’den KKTC’ye Su Temin Projesi” açılışına katılmak üzere Antalya’nın Gazipaşa Havalimanı’na indi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçağı pist uzatması çalışmaları tamamlanan Gazipaşa-Alanya Havalimanı altından D400 karayolu geçen pistin üzerinden indi. Erdoğan, terminal binasının önüne kurulan platformdan alana toplanan Gazipaşalıları selamladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anamur’dan inşallah Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne denizin altından 107 kilometre uzunluğundaki su hattının açılışını yapacaklarını söyledi. 4 yıl önce attıkları temelin bugün kendilerine açılışının da nasip olduğunu kaydeden Erdoğan, “Biz karadan gemileri yürüten Fatih’in torunlarıyız. Yeri geldi biliyorsunuz İstanbul Boğazı’nda denizin altından Marmaray’ı inşa ettik, açılışını yaptık. Şimdi Avrasya Tüneli yapılıyor, önümüzdeki yıl açılışı yapılacak. Ama bir diğer taraftan belediye başkanlığımızda İstanbul’un Adalarına denizin altından su taşımıştık. Şimdi de KKTC’ye suyu denizin altından 107 kilometre uzunluğunda taşıyoruz. Bu millet her şeyi yapar. Yeter ki iç ve dış düşmanlarına karşı uyanık olsun. Bir olsun, beraber olsun, iri olsun, diri olsun, kardeş olsun hep birlikte Türkiye olsun. Aşamayacağımız hiçbir şey yoktur. Onun için unutmayın 1 Kasım çok önemlidir ve 1 Kasım’da kardeşliğimize gölge düşürmek isteyenlere gereken cevabı millet olarak vereceksiniz. Sizleri Allah’a emanet ediyorum” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, KKTC Başbakanı Ömer Soyer Kalyoncu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte helikopterle Mersin’in Anamur ilçesine hareket etti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle