Hoşgeldiniz  

Coşkun, Adrasan Barajı ve Sulaması İnşaatlarını İnceledi

Semih Köken | 09 Haziran 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Coşkun, Adrasan Barajı ve Sulaması İnşaatlarını İnceledi

Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, Kumluca ilçesinde Adrasan Barajı ve Sulaması İnşaatlarını inceledi.

DSİ Antalya Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, Bölge Müdür Yardımcıları Özhan Erdanışman, Köksal Buğra Çelik ve Finike 133. Şube Müdürü ile birlikte Kumluca ilçesinde inşası devam eden Adrasan Barajı ve Adrasan Barajı Sulaması inşaatlarında incelemelerde bulundu. İlk olarak Adrasan Barajı inşaatında incelemelerde bulunan DSİ Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, “Kumluca Adrasan Barajı inşaatı kapsamında gövde dolgu imalatları, dolusavak imalatları, topuk plağı, ön yüzü betonu altını teşkil eden bordür betonu imalatları tamamlanmış olup ön yüzü betonu imalatları ve rezervuarı besleyen iletim hattı imalatları devam etmektedir” dedi.

Baraj inşaatının ardından Adrasan Sulaması inşaatında incelemelerde bulunan Coşkun, “Sulama ana boru hattında ve yedek hatlarda toplam 27 bin 650 metre olan sulama şebekesinin 24 bin 600 metrelik kısmında boru döşenmiş ve dolgusu yapılmış olup, platform, boru hendek kazı çalışması ve alın kaynağı ile polietilen boruların döşenmesi devam etmektedir. Sanat yapılarında, 110 adet koruma betonarme imalatları tamamlanmış olup, diğer sanat yapılarının betonarme imalatları devam etmektedir. Bu projeler tamamlandığında Kumluca ilçesinde 6 bin dekar tarım alanı borulu sistemle sulanacak. 2017 yılı birim fiyatları ile dekar başına 2 bin 457 TL gelir artışı, ülke ekonomisine yıllık 14 milyon 840 bin TL katkı ve 720 kişiye de istihdam alanı sağlanması hedeflenmekte. Ayrıca baraj, yangın söndürme amacında da hizmet edecek.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle