Hoşgeldiniz  

Corendon kendini hangi tarihe hazırlıyor?

SEMİH KÖKEN | 21 Nisan 2020 | Gündem, Kemer Güncel A- A+

Corendon Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, uçuşların ne zaman başlayacağı, talebin ne durumda olacağı be hava yolu şirketlerine sağlanan desteklerle ilgili açıklamalarda bulundu.

TuizmGüncel

”Temmuz ayında başlarız diye düşünüyoruz”

Corendon Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, şirket olarak 2020 yılı için büyük planlamalar yapıklarını ancak salgın nedeniyle bu planların gerçekleşemediğini söyledi. UzakRota’nın internet yayınına konuk olan Karaer, ‘’Bu salgının ne zaman sonlanacağını ve sınırların ne zaman açılacağını bilmiyoruz ama biz temmuz ayında operasyonlara başlarız diye düşünüyoruz. Temmuzda başladığımızda da, salgından önce planladığımız kapasitenin aynı kalmayacağını düşünüyoruz. Çünkü Avrupa ülkelerinde yaşayan insanların seyahat etmekten imtina edeceğini de düşünüyoruz.

”Eylül-ekimde başlar diyen de var”

Salgın sonrası müşteri talebine ilişkin değişik öngörüler olduğunu belirten Karae, ‘’Kriz süresince evde kalmaktan bunalmış insanların salgın sonrası yoğun bir biçimde seyahat edeceği şeklinde görüşler var. Temmuz ayında başlasak bile, kapasitelerin eski seviyelerinde olmayacağını düşünüyoruz. Bu nedenle yılın ikinci dönemine ilişkin kapasiteleri törpülüyoruz. Ekip ve uçak planlamalarımızı da buna göre yapıyoruz. Temmuz ayı için yaptığımız planlamalar tamamen bir projeksiyon. Çünkü Avrupa’dan yurt dışına dönük seyahatlerin eylül-ekim ayından itibaren başlayacağını söyleyenler de var.’’ diye konuştu.

”Kaynak pazarlarda otoriteler insanları iç turizme yönlendiriyor”

Kaynak pazarlardaki siyasi otoritelerin vatandaşlarına bu yıl yurt dışına tatile gitmeme konusunda telkinlerde bulunduğunu ve insanları iç turizme yöneltmek için çaba sarf ettiğini kaydeden Karaer, ‘’Mesela Türkiye ve Antalya için önemli bir kaynak pazar olan Rusya hava yolu şirketi Aeroflot, seferlerin başlangıcını temmuz sonuna erteledi. Bu karar, Rusya pazarının da geç başlayacağını gösteriyor.’’ dedi.

”İlk hareket yoğun olmaz”

Uçuşlar ne zaman başlarsa başlasın, ilk hareketin çok olmayacağını öngördüklerini söyleyen Yıldıray Karaer, ‘’Başlangıcın yavaş ve sakin olcağını düşünüyoruz. Bu nedenle ne kadar çabuk başlarsak o kadar iyi olur ve o dönemi hızlı bi şekilde atlatmış oluruz.’’ ifadelerini kullandı.

”2020 kötü bir başlangıç oldu”

2020 için iyi bir planlama yaptıklarını ancak olmadığını söyleyen Karaer, şimdi çalışmalarını 2021’e yoğunlaştırdıklarını belirtti. Karaer, ‘’2020 oteller için de, tur operatörleri için de, hava yolu şirketlerin için de kötü bir başlangıç oldu. Bu durum aklımızın ucundan bile geçmemişti. Çok krizler gördük ama bu yaşadığımız global bir kriz. Daha önce terör, deprem, darbe girişimi gibi hep bölgesel krizler yaşamıştık. Şu anda rahat davranımız tek konu, herkesin aynı gemide olması. Almanı da, ABD’lisi de, Hollandalısı da bizimle aynı geminin içinde.’’ diye konuştu.

”Ulaştırma Bakanlığı’ndan da destek almak istiyor”

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın uçak şirketin olan Türk tur operatörlerine sağladığı krediden kendilerinin de faydalandığını belirten Yıldıray Karaer, ayrıca TÖSHİD ve SHGM önderliğinde Ulaştırma Bakanını’da ziyaret ederek destek istediklerini ve buradan da olumlu yanıt beklediklerini belirtti.


Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle