Hoşgeldiniz  

Çocukların ‘hayal kutusu’ndan Expo 2016 çıktı

Semih Köken | 30 Ağustos 2016 | Antalya Haber, EXPO 2016, Gündem, Yaşam A- A+

Çocukların ‘hayal kutusu’ndan Expo 2016 çıktı

ÇAĞDAŞ Antalyam Derneği’nin yürüttüğü ‘Hayal Kutusu’ projesi kapsamında 15 öğrenci, ‘Expo 2016 Antalya’yı gezme fırsatı buldu.

Antalya’da faaliyet gösteren Çağdaş Antalyam Derneği’nin yürüttüğü sosyal sorumluluk projesi ‘Hayal Kutusu’, çocukların hayallerini gerçekleştiriyor. Proje yürütücüleri, Şehit Jandarma Er Serhat Genç İlkokulu’na öğrencilerin dileklerini yazıp bırakması için ‘Hayal Kutusu’ bıraktı. Öğrenciler, Expo 2016 Antalya’yı gezmek istediklerini belirtti.

Dernek yöneticileri öğrencilerin bu isteğini yerine getirdi. Okulun 15 öğrencisi dernek yöneticileri ve öğretmenleri eşliğinde Expo 2016 Antalya’yı gezdi. Torku Çocuk Adası’nda kendilerine yönelik eğlenceli ve yaratıcı aktivite alanlarında vakit geçiren çocuklar, Türk Hava Yolları Çocuk Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde de temel bilimi keşfetti.

Ülke bahçelerinde farkı kültürlerle tanışan çocuklar, bitki heykelleri alanında ise insan, hayvan, bitki ve böcekler arasındaki binlerce yıldan bu yana devam eden bağı görme şansına erişti. Expo 2016 Antalya Sergi Alanı’nda 15 dönümlük arazi üzerine kurulu 108 bitki heykelini de tek tek inceleyen çocuklar, dernek yöneticilerine teşekkür etti.

Dünyayı hayal gücünün döndürdüğünü belirten Çağdaş Antalyam Derneği Başkanı Fahrettin Kayan, “Geleceğimiz için her şey hayal etmekle başlar. Öğrencilerimizin proje kapsamında hayallerini gerçekleştirmiş olmaktan çok mutlu olduk. Hayat, hayal kurmayla başlar. Ayrıca bize destek olan Expo 2016 Antalya Ajansı’na da teşekkür ederiz” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle