Hoşgeldiniz  

Çocuklara robotik ve yazılım eğitimi

Semih Köken | 14 Ağustos 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Çocuklara robotik ve yazılım eğitimi

MURATPAŞA Belediyesi Zeytinköy Bilim ve Eğitim Merkezi’nde başlatılan elektronik – robotik ve yazılım-kodlamayı buluşturan yeni nesil eğitim sistemine katılan çocuklar, yazılım ve kodlama öğreniyor.

 

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, belediye tarafından 7 – 14 yaş grubuna yönelik olarak Zeytinköy Bilim ve Eğitim Merkezi’nde açılan ve elektronik – robotik ve yazılım-kodlamayı buluşturan yeni nesil eğitim sistemine dahil olan çocuklarla buluştu. Başkan Uysal, elektronik – robotik ve yazılım-kodlamayı öğrenip tasarımlarını 3 boyutlu yazıcılarla yapan Antalya’nın en şanslıları olan Muratpaşalı çocukları dersliklerinde ziyaret etti.

 

3 BOYUTLU YAZICI KULLANIYORLAR

 

4 uzman teknik personel ve 1 süpervizör olmak üzere 5 kişilik bir ekip tarafından verilen derslere katılan Belediye Başkanı Ümit Uysal, çocuklardan neler öğrendiklerini, neler icat ettiklerini dinledi. Robotik eğitim için teşekkür eden çocuklar; tasarlayıp 3 boyutlu yazıcıdan çıkardıkları objelerle, küçük icatlarını gururla Başkan Uysal’a gösterdi.

 

‘YARATICI, FİKİR ÜRETEN, YENİLİKÇİ İNSANLAR’

 

Robotik eğitim alan çocukları kutlayan Başkan Uysal; “Siz burada böyle yaratıcı, fikir üreten, yenilikçi insanlar olmayı öğreniyorsunuz. Sadece basit teknik şeyler öğrenmiyorsunuz. Aynı zamanda düşüncenizi ufkunuzu da geliştiriyorsunuz. Önemli, büyük eğitim kurumlarının bir şeyler icat etme derdi yok. Sizin bir şeyler icat etme derdiniz var, yaptığınız şeyleri küçümsemeyin. Sizler harikasınız” diye konuştu.

 

920 ÖĞRENCİYE EĞİTİM ALDI

 

Muratpaşa Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nce verilen ve 30 Mayıs 2017’de başlayan robotik-kodlama eğitiminden 10 Ağustos 2017 tarihine kadar toplam 920 öğrenci yararlandı. Öğrencilerin dışında Muratpaşa Belediyesi eğitmenlerine de robotik-kodlama eğitimi verilecek. Daha sonra bu eğitmenler, Muratpaşa Belediyesi’nin bilim ve eğitim merkezlerinde; akademik, kültürel ve sportif derslerin yanı sıra Robotik-Kodlamaca dersi de verecek.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle