Hoşgeldiniz  

Çinli kaligrafi ustasından barış mesajı

Semih Köken | 23 Temmuz 2016 | Antalya Haber, EXPO 2016, Gündem, Yaşam A- A+

Çinli kaligrafi ustasından barış mesajı

EXPO 2016 Antalya’daki Çin bahçesinde geçmişi yüzyıllara dayanan Çin kaligrafi sanatının en güzel örneklerini sergileyen Qiming Fu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletilmek üzere ‘Barış, huzur, mutluluk ve güven’ yazan kaligrafi çalışmasını Expo 2016 Antalya Ajansı yetkililerine teslim etti.

Yüzlerce yıllık geçmişe sahip antik Çince kaligrafi çalışmaları yapan Qiming Fu, Expo 2016 Antalya sergi alanında yer alan Çin bahçesinde hem el yazmalarını hem de resimlerini sergiledi. Çalışmaları büyük ilgi gören ve beğeni toplayan Qiming, Çin ve Türkiye’nin köklü bir dostluğu olduğuna dikkati çekerek, Türkiye’de yaşanan darbe girişimine çok üzüldüğünü söyledi. Qiming, bu nedenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletilmek üzere özel bir hediye hazırladı.

BARIŞ, HUZUR, MUTLULUK VE GÜVEN DİLEDİ

Turuncu renkli ve yaldızlı özel kâğıt üzerine yine özel boya ve fırçalarla ‘T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Barış, huzur, mutluluk, güven’ yazan Qiming, “Burada da yazdığı gibi bütün bir ülkeye güvenli bir gelecek diliyoruz. Çin’den buraya gelip Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a böyle bir çalışmayı hediye etme imkânı bulduğum için çok mutluyum. Burada da yazdığı gibi ülkenize barış, huzur ve mutluluk diliyorum” dedi.

Çin ülke temsilcisi Feng Tao ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan’ın 22 Nisan akşamı Expo 2016 Antalya’nın resmi açılış töreninin ardından bir tek Çin bahçesini ziyaret etmesinin kendileri için çok özel bir anlam ve mutluluk ifade ettiğini söyledi.

Tao, şöyle konuştu:

“Bu iki ülkenin tarih boyunca arasındaki ilişkiyi pekiştirmek adına çok güzel bir ziyaretti. İpek yolundan gelen bir dostlukla Çin-Türk dostluğu bu Expo’da pekişmiş oldu. Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı tekrar bahçemizde görmekten mutluluk duyarız. İki ülke arasındaki bu dostluğun hiç bitmemesini ve ülkenizde son zamanlarda yaşanan bütün bu olaylardan dolayı üzüntü duyduğumuzu belirtmek isteriz.”

Çin kaligrafi ustası Qiming Fu, Cumhurbaşkanı Erdoğan için hazırladığı hediyeyi daha sonra kendisine iletilmek üzere Expo 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Mücahit Şengül’e teslim etti. Şengül de Qiming’e teşekkür ederek, Expo 2016 Antalya’nın sembolü olan şakayık plaketi verdi.

Yüzlerce yıldan bu yana özel olarak üretilen boya ve kâğıtlar üzerine yapılan kaligrafi sanatına ait çalışmalar Çin’de evlerin duvarlarına mutluluk, sağlık ve huzur getirmesi amacıyla asılıyor.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle