Hoşgeldiniz  

ÇİN, KORONA KRİZİNİ AŞTIKÇA TURİZMDE DE TOPARLANIYOR

SEMİH KÖKEN | 24 Mart 2020 | Gündem, Kemer Güncel A- A+

Koronavirüs (COVID-19)’un ilk çıktığı yer olan Çin’de durum hızla değişirken turizm de toparlanıyor. Yurt içi uçak bileti satışları canlandı. Sağlık Kodu sistemi kullanılarak ülke çapında hareket etmeye izin verilmeye başlandı

Çin, koronavirüs salgınına  karşı başlattığı mücüadeleden aldığı sonuçlara sorun yaşayan ülkelerle paylaşır onlhara yardıma koşarken üblkesindeki toparlanmaya bağlı olarak normal yaşama dönmeye başladı.
Çin hükümeti Koronavirüs (COVID-19)’un ilk çıktığı yerde uygulanan kısıtlamaları 8 nisanda kaldıracağını açıkladı.
Bu kapsamdaki toparlanmanın turizme de yansıdığı turizm ve seyahatin hareketlendiği belirtiliyor.
Sağlık Kodu sistemi sayesinde, artık iç hat uçuşları gerçekleştiriyor. Yurttaşlar uçak bileti alma ve gidecekleri yerde kalacakları otele check-in yapabiliyor. Nerede bulundukları ve hareketleri hakkında bilgi alışverişinde bulunuyorlar.
Konuyla ilgili bir çalışma yapan ADARA adlı araştırma kuruluşu yurtiçi uçak bilet satışlarının yüzde 58, iş gezilerinin de yüzde 20 arttığını açıkladı.
ADARA pazarlama direktörü Carolyn Korda, “Durum istikrarlı hale geldi, yurt içi uçak bileti bulma ve rezerve etme konusundaki ilgi yeniden canlandı, İş ve kısmen turistik gezilere başlandı” diyor.
“Çok büyük olmasa da, havayolu rezervasyonlarında ve Çin içindeki uçuşlar için uçak biletlerine ilişkin aramalarda umut verici değişiklikler olduğunu görüyoruz” diyen Carolyn Korda,
“Kesin sonuçlar çıkarmak için henüz erken, ancak Mart ayı itibariyle bir toparlanma görülüyor” dedi.
Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle