Hoşgeldiniz  

Çiftçilere ÇKS çağrısı

Semih Köken | 23 Haziran 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Çiftçilere ÇKS çağrısı

KORKUTELİ Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri Büyükçetin, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıt başvurularının 30 Haziran’da sona ereceğini söyledi.

 

Korkuteli Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri Büyükçetin, çiftçilere ÇKS kayıtlarını yaptırmaları uyarısında bulundu. Kayıt için son başvuru tarihinin 30 Haziran Cuma günü olduğunu belirten Başkan Büyükçetin, “ÇKS başvurusunu yaptırmayan üreticiler, yıl içinde mazot, kimyevi gübre, yem bitkileri ve prim uygulamaları gibi desteklemelerden yararlanamayacak” dedi.

 

Kayıt sisteminde yer almayan çiftçilerin muhtemel doğal afet sonucu meydana gelen zarar nedeniyle kredi borçlarının ertelenmeyeceğini de hatırlatan Başkan Büyükçetin, afet sonrası yapılacak her türlü tarımsal desteklemeler için de ÇKS başvurularının mutlaka yapılmış olması gerektiğini söyledi.

 

Çiftçilerin 30 Haziran Cuma günü mesai bitimine kadar başvurularını yaptırmalarını isteyen Musa Fikri Büyükçetin, “Üreticilerimiz Ramazan ayını da dikkate alarak, muhtemel yoğunluğu düşünerek son günü beklemeden gerekli belgelerle Gıda, Tarım ve Hayvancılık ilçe müdürlüklerine bir an önce başvurusunu yapsın. Bu tarihten sonra arazi kaydı yapılmayacak. Ancak çiftçilerimiz, içinde bulunulan üretim yılında ÇKS’ye kayıtlı tarım arazileri üzerindeki üretim bilgilerinin güncellenmesini, 15 Temmuz-15 Ağustos 2017 tarihleri arasında yaptırabilecek” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle