Hoşgeldiniz  

ÇİÇEĞİN HASAT BAYRAMI

SEMİH KÖKEN | 21 Mayıs 2015 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

TÜRKİYE’de 85 milyon dolarlık ihracat hacmine sahip olan, 300 bin kişinin istihdamına katkı sağlayan çiçek sektörü, hasat şenliği olarak kutlanan Çiçek Festivali’nin heyecanını yaşıyor.

Çiçek üretimi ve ihracatında önemli bir paya sahip olan Antalya, 22-23 Mayıs tarihlerinde 11’inci kez EXPO 2016 Antalya Çiçek Festivali’ne ev sahipliği yapacak. Karnaval havasında geçecek festivalde 2 milyon dal çiçek araba süslemelerinde kullanılacak, halka dağıtılacak. Festivalde ünlü rock grubu Gripin konser verecek.

Antalya Çiçek Festivali, Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, Antalya Ticaret Borsası, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, EXPO 2016 Antalya Ajansı, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Süs Bitkileri Tanıtım Grubu, Akdeniz Üniversitesi, Interflora Çiçekçileri Derneği, Süs Bitkileri İhracatçıları Derneği, Akdeniz Süs Bitkileri Üreticileri Derneği, Peyzaj Mimarları Odası, Antalya Çiçekçiler Odası’nın ortak organizasyonuyla gerçekleşecek.

Antalya’da yoğun olarak üretilen çiçek sektörünün ulusal ve uluslararası alanda tanıtılması amacıyla düzenlenen Çiçek Festivali ile vatandaş çiçekle buluşacak. Çiçek giydirilmiş araçların süslemeleriyle büyük ilgi gören Çiçek Festivali’nde bu yıl 2 milyon dal çiçek kullanılacak ve halka dağıtılacak. Tasarım yarışmalarıyla renklenecek festivalde, çocuklar doyasıya eğlenecek. Tahta bacak ve palyaçolarla renklenecek festivalde korteje Büyükşehir Belediyesi’nin bandosu eşlik edecek. Çiçeklerle süslenmiş araçlarla rengarenk olacak Antalya sokakları, çocuk kostümlü çocuklarla şenlenecek. Çiçekten araçlar yarışacak, çocuklar saksılara çiçek dikecek. Fastivalde çocuklar için çok sayıda etkinlik yer alıyor. Yüz boyama etkinliği yapılacak festivalde, çocuklar için şişme oyun parkı hazırlanıyor. Endemik çiçek fotoğraf sergisi ise sanatseverlerine beğenisine sunulacak.

‘HALKIMIZ DAVETLİ’

Süs Bitkileri ve Mamulleri Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, süs bitkileri ve çiçek sektörünün üretime, ekonomiye, istihdama katkısına dikkat çekerken, “12 ay üretim potansiyeline sahip bir bölgeyiz. Çiçek sektörünün özverisiyle 11 yıldır Çiçek Festivali’ni düzenliyoruz. Bu bizim için hasat bayramı. Antalya’dan aldığımızı Antalya’ya vermenin heyecanını yaşıyoruz. Halkımız ve festivalde çok eğlenecek, halkımızı bu güzel etkinliğe davet ediyoruz” diye konuştu.

ÇOCUKLAR EĞLENECEK

22 Mayıs Cuma ve 23 Mayıs Cumartesi günü Cumhuriyet Meydanı’nda kurulacak çadırlarda çocuklar, EXPO logolu saksılara çiçek dikecek. Palyaçolar eşliğinde yapılacak etkinlikte çocuklara yüz boyama etkinliği yapılacak, balon dağıtılacak. Cumhuriyet Meydanı’nda kurulacak sahnede çocukları eğlendirecek gösterilerin organize edildiği festivalde, peyzaj ve fotoğraf sergisi de düzenlenecek.

GRİPİN KONSERİ

23 Mayıs Cumartesi günü 17.00’de Cender Otel önünde çiçeklerle araç süsleme yarışması düzenlenecek. Cumartesi günü 18.00’de Cender Otel önünden tramvay yolunu takip ederek Cumhuriyet Meydanı’na kadar olan güzergahta kortej yürüyüşü gerçekleşecek. Festival kapsamında 1 milyon çiçek halka dağıtılacak. Aynı gün saat 20.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda ünlü rock Grubu Gripin Konseri düzenlenecek.

FETSİVAL PROGRAMI

ÇOCUKLAR ÇİÇEK EKİYOR

Tarih : 22 Mayıs Cuma- 23 Mayıs Cumartesi

Saat: 10.00- 16.00

Program: Çocukların EXPO logolu saksıya çiçek ekmesi, yüz boyama etkinliği ve balon dağıtımı

ÇİÇEK ARABALAR YARIŞMASI /FESTİVAL KORTEJİ

Tarih: 23 Mayıs Cumartesi

Saat: 17.00- 19.00

Yer: Cender Oteli- Cumhuriyet Meydanı arası (Tramvay yolu)

GRİPİN KONSERİ

Tarih: 23 Mayıs Cumartesi

Saat: 20.00

Yer: Cumhuriyet Meydanı

FOTOĞRAF SERGİSİ

Tarih: 22 Mayıs Cuma- 23 Mayıs Cumartesi

Saat: 10.00- 21.00

Yer: Cumhuriyet Meydanı /Otopark üstü

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle