Hoşgeldiniz  

CHP’DEN PUSULA ÖNLEMİ

SEMİH KÖKEN | 28 Mayıs 2015 | Antalya Haber, Gündem A- A+

CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen, fazla oy pusulalarının hile unsuru olarak kullanılmasını engellemek için pusulanın arka tarafına basılan mührün, oy kullanma saati başlamadan, sandık kurulu görevlilerinin birlikte kararlaştıracağı bir noktaya basılması için İl Seçim Kurulu’na müracaat edeceklerini söyledi. Esen, “Eğer o sandıkta başka bir noktası mühürlü pusula çıkarsa o sandıkta şaibeye işarettir” dedi.

Esen, il binasında düzenlendiği basın toplantısında Türkiye’nin seçim güvenliğine ilişkin çağdaş, demokratik bir hukuk devletinde aslında hiç olmaması gereken bir endişeyi taşıdığını söyledi. CHP olarak bu noktada taşıdıkları sorumluluğun bilincinde olduklarını belirten Esen, “Sadece temiz siyaset yapmanın dürüst olmanın yetmeyeceğini, aynı zamanda güçlü de olmak gerektiğinin bilincindeyiz ve güçlüyüz” dedi.

Bu çerçevede sandık güvenliğiyle ilgili tüm önlemleri aldıklarını kaydeden Semih Esen, il genelinde 5 bin civarında sandıkta 15 binin üzerinde sandık görevlisi, müşahit ve okul sorumluları ve 100’ün üzerinde avukatla milletin iradesini koruyacaklarını söyledi. Esen, “Hiç kimsenin millet iradesine hile karıştırmasına müsaade etmeyeceğiz. Millet iradesini korumak bizim için bir siyasi namus meselesidir. Tüm hazırlıklarımızı yaptık. Sandıklara hile karıştırılmasına kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Bu yönde hesap yapanlara sesleniyorum, başaramayacaksınız. Millet iradesine hile karıştıramayacaksınız” diye konuştu.

Sandık sonuçları aynı zamanda kendi oluşturdukları bir yazım sistemi üzerinden de takip edeceklerini belirten Esen, sandık görevlilerinden aldıkları ıslak imzalı tutanakları tarayarak kendi sistemlerine gireceklerini aktardı. Sistemin İl Seçim Kurulu’nun açıkladığı sonuçlarla farklılık göstermesi durumunda sorunun hangi sandıklardan kaynaklandığını gösterebildiğini aktaran Esen, buna göre anında itirazda bulunacaklarını söyledi.

Esen, ayrıca 7 Haziran seçimleri için çok fazla sayıda pusula basıldığını belirterek şunları söyledi:

“Seçimlerde sandık kurulu başkanları kendisine teslim eden pusulaları bir gün öncesinden kolaylık olsun gibi bir iddiayla evinde mühürlüyor. Biz bu seçimde bunun olmasını istemiyoruz. Konuyla ilgili bugün İl Seçim Kurulu’na dilekçemizi vereceğiz. Pusulalara basılacak mührün, sandık başında tüm sandık kurulu görevlilerinin belirleyeceği ve tutanak altına alınacak bir noktaya basılmasını istiyoruz. Böylece eğer o sandıkta mührü başka yerde bir oy pusulası çıkarsa o sandıkta şaibeye işarettir. Bu sayede ‘bu pusulayı sandığa at boş pusulayı getir’ gibi yapıldığı iddia edilen hilenin de önüne geçmiş olacağız.”

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle