Hoşgeldiniz  

Çevreci Büyüknohutçu Çifti Cinayetinin Şüphelisi Gözaltında Ek

Semih Köken | 11 Mayıs 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Çevreci Büyüknohutçu Çifti Cinayetinin Şüphelisi Gözaltında Ek

OLAY YERİNDE CİNAYETLERİ ANLATTI

Ali Ulvi Büyüknohutçu ve eşi Aysin Büyüknohutçu’nun katil zanlısı Ali Yumaç, savcılıktaki ifadesinin ardından İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri eşliğinde cinayette kullandığı tüfeği ve Büyüknohutçu’ya ait cep telefonu ve diğer eşyaları attığı Dipsiz Obruk olarak da adlandırılan bölgeye getirildi. Burada Yumaç’ın cinayette kullandığı silahı attığı bölgede keşif yaptırıldı.

Ali Yumaç daha sonra jandarma ekipleri eşliğinde cinayetlerin işlendiği eve getirildi. Bahçenin çevresindeki tel örgünün yanından önce eve doğru ateş ettiğini belirten Ali Yumaç, “Silah sesi üzerine Ali UlviBüyüknohutçu kapıya çıktı. Bana doğru ışık tuttu. Ortam karanlıktı. Bulunduğun noktadan ateş ettim. Sonra tel örgüden atlayarak içeri girdim. Evde bir el daha Ali Ulvi‘ye ateş ettim” dedi.

Çevreci Büyüknohutçu Çiftinin Katil Zanlısı Olayı Soğukkanlılıkla Anlattı

Aysin Büyüknohutçu’nun bu sırada bağırarak balkona kaçtığını anlatan Ali Yumaç, “Kadın ‘imdat’ diye bağırdı. Bu kez kadına balkonda ateş ederek öldürdüm” diye olayı anlattı. Ali Ulvi Büyüknohutçu’nun cüzdanı, cep telefonu ve dizüstü bilgisayarını aldığını kaydeden Ali Yumaç, olayın 9 Mayıs günü saat 20.30- 21.00 sıralarında gerçekleştiğini belirtti. Ali Yumaç, keşfin ardından yeniden jandarma karakoluna götürüldü.

DİPSİZ OBRUK’TA TÜFEK ARANACAK

Madde bağımlısı olduğu da belirtilen Ali Yumaç’ın, çevredeki evlere de hırsızlık amacıyla girdiği kaydedildi. Öte yandan cumhuriyet savcılığı ve jandarma ekipleri, olayın çok yönlü soruşturulduğunu, başka fail olup olmadığını da araştırdıklarını açıkladı. Ekipler, Ali Yumaç’ın olayda kullandığı tüfeğin bulunması için de ‘Dipsiz Obruk’ olarak adlandırılan kuyuda AFAD ekiplerince arama yapılacağı kaydedildi. Kuyudaki metan gazı yoğunluğu nedeniyle ekiplerin maksimum 150 metreye kadar inebileceği vurgulandı.

KAPISINA ÇİÇEK BIRAKTILAR

Öte yandan Antalya‘dan bir grup çevreci, Ali Ulvi Büyüknohutçu ve eşinin öldürüldüğü evin önüne gelerek kapıya çiçek bıraktı. Burada açıklama yapan Antalya- Isparta- Burdur Kaş Doğa Platformu sözcüsü Hediye Gündüz, “Çevre mücadelesi vicdandır, susturamazsınız. Antalya Finike Kızılcık’da mermer ocaklarına karşı mücadele veren, hem sivil toplum kuruluşlarında, hem de siyasette aktif olan Ali Ulvi Büyüknohutçu ve eşi Aysin Büyüknohutçu dağ evinde silahla öldürülmüşlerdir. Alacadağ’da çok yoğun işletmecilik yapan mermer ocaklarına karşı bölgede mücadeleye başlayan Büyüknohutçu’ların komşularının yeni yapılan evi yakılmıştır. Sorumluları bulunamayan yangın pek çok şeyin ilk habercisi olmuştur. Uzun zamandır devam eden mücadelede ilk olarak, 100 bin liralık tazminatla karşılaştılar. Bu davadan haklı çıkarak tazminat ödemekten kurtulmuş olsalar da sorunlar bitmedi. Yaşadıkları evin etrafındaki orman daha birkaç gün önce yanmıştır. Bu mevsimde kasıtlı olmanın dışında orman yangını yaşanmaz. Yangını söndürmeyi başarmışlardır ama hunharca katledilmişlerdir” diye konuştu.

SAVUNMASIZ BIRAKILDILAR

Son yıllarda her kademeden yetkilinin çevre mücadelecilerini açık açık hedef gösterdiğini kaydeden Gündüz, “Bunca hedef gösterilme karşısında toplumun her kesiminden çevreciler savunmasız bırakılmış ve bu elim olaya kadar işin boyutunun büyümesine neden olunmuştur. Bu hunharca cinayetin hepimize olduğunun bilinciyle, ayağa kalkın. Her bölgede, her şehirde, her çevre sorunu olan bölgede ayağa kalkın ve arkadaşımızın yarım bıraktığı mücadeleyi daha da artırarak devam ettirelim. Arkadaşımıza sahip çıkalım” dedi.

Çevrecileri hedef durumuna düşüren bu cinayetin hemen aydınlatılmasını isteyen Gündüz, “Arkadaşlarımızın canına mal olan bölgedeki mermer ocakları derhal kapatılmalıdır” diye konuştu.

CUMARTESİ TOPRAĞA VERİLECEK

Uzun yıllar Almanya‘da yaşayan, Türkiye‘ye geldikten sonra da 1997- 2015 yılları arasında Antalya Kent Konseyi Sürdürülebilir Tüketim ve Tüketici Hakları Çalışma Grubu başkanlığını yürüten Ali Ulvi Büyüknohutçu ile PTT‘den emekli eşi Aysin Büyüknohutçu’nun cenazeleri, cumartesi günü Andızlı Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle