Hoşgeldiniz  

Çevre gününe renkli kutlama

Semih Köken | 05 Haziran 2017 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Yaşam A- A+

Çevre gününe renkli kutlama

Kemer Belediyesi 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü birbirinden renkli etkinliklerle kutladı. Öğrencilerin katıldığı etkinliklerde sergiler, temizlik çalışmaları ve deneyler yer aldı.

Kemer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle bir dizi etkinlik düzenledi. Öğrencilere çevre bilinci kazandırılması ve toplumsal duyarlılığın artırılması amacıyla düzenlenen etkinliklerde Şeker İlköğretim Okulu öğrencileri de yer aldı.
İlk etkinlik Ayışığı Plajı’nda yapılan temizlik çalışması oldu. Öğrenciler plajda köşe bucak temizlik yaparken dalgıçlar da deniz dibi taraması yaptı. Denizden çok sayıda atık çıktı. Bu arada zabıta da ses kirliliği konusunda ölçümler yaparak öğrencilere bu konuda bilgiler verdi.
Daha sonra Liman Caddesi’ne geçen öğrenciler, Kemer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün hazırladığı atık malzemelerin geri dönüşümü konulu sergiyi incelediler. Öğrencilere burada pet şişeden nasıl ağaç yapılacağı gösterildi. Günün sonunda çöp fabrikasına giden öğrenciler ayrıştırma işlemlerini yerinde gördü.
Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, “Çevre bilinci çocuk yaşlarda kazanılıyor. Eğitimciler bu şekilde söylüyor. Biz de hem eğitime, hem de çevreye katkı sunmak için bu etkinlikleri hazırladık. Öğrencilerimize ve velilerimize katılımları için teşekkür ediyoruz” dedi

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle