Hoşgeldiniz  

Çetin Osman Budak, Türel’in Sözlerini Değerlendirdi.

SEMİH KÖKEN | 01 Haziran 2015 | Antalya Haber, Gündem A- A+

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Adayı Çetin Osman Budak, Antalya Genç İşadamları Derneği’nin Su Otel’de gerçekleşen toplantısında kendisi hakkında açıklamalarda bulunan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in sözlerini değerlendirdi.

NEZAKET DİLİNDEN VAZGEÇMEDİ

Alışılagelmiş nezaketinden ödün vermeden konuşan Budak, “Seçime artık bir haftadan daha az bir süre kaldı. Allah’tan bir mani çıkmazsa birkaç gün sonra ben Antalya milletvekili olarak önceden de olduğu gibi hem Antalya’ya hem de ülkemize hizmetlerimi sürdürmeye devam edeceğim. Bunun için bugüne kadar yaptığım gibi bundan sonra da herkesle, her kurumla diyalog içerisinde olmaya devam edeceğim. Çünkü ATSO başkanlığım görevimde de diyalog ve işbirliği ilkesiyle Antalya’nın yakın tarihinde görülmemiş birlik ve beraberlik örneği gösterip çok sayıda çalışmaya imza attık. Bu günde aynı sorumluluğu göstererek bu tartışmayı olmamış sayacağım ve bire bir karşılık vermeyeceğim. Ama kısaca görüşlerimi sizinle paylaşmak istiyorum” dedi.

MAKAMINA DA ANTALYA’YA DA YAKIŞMADI

Türel’in hakarete varan söylemlerde bulunduğunu belirten Budak, “Antalya ile ilgili birkaç düzeyli eleştirel sözüm dolayısıyla Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Menderes Türel tarafından hakarete varan sözlerle ne Antalya’ya ne de makamına uygun olmayan bir üslupla sözde cevap vermesi, aslında cevap verememesi bizim bir kez daha eleştirilerimizde ve projelerimizde haklılığımızı ortaya koymuştur” şeklinde konuştu.

ELEŞTİRİYE TAHAMMÜL YOK

Her fırsatta şiddet dilinin toplumu olumsuz yönde etkilediğine vurgu yapan ve bu dili yok etmek için mücadele edeceğine vurgu yapan Budak, “Türkiye’de demokratik tartışma kültürünün yok olmaya doğru hızla gitmesi eleştiriye tahammülsüzlük ve şiddet dilinin en üst düzeyde iktidar sahipleri tarafından kullanılması ülkemizin en önemli sorunu haline gelmiştir. Ve bu dil geniş halk kitlelerini de cinnet geçirme noktasına getirmiştir. Başta kadın cinayetleri olmak üzere ahlaksızlık, yalan, hırsızlık gasp giderek artıyor. Dün gazetelerde okuduk. Korkuteli’nde 17 yaşındaki çocuğa yıllarca, kaç kişi tecavüzde bulunmuş. Bu toplum niye bu hale geldi diye sorgulamıyoruz. Bunları temel nedeni gelir adaletsizliği, yoksulluk, işsizlik ve özellikle vurguluyorum bu şiddet dilidir” ifadelerini kullandı.

İNSAN ODAKLI KALKINMA

Demokrasi ve adaletin devletin de kalkınmanın da temeli olduğuna dikkat çeken Budak, “Uygar toplum olmanın beslendiği ana kaynak demokrasi, hak ve özgürlükler ve adalettir. Bu nedenle Türkiye’de ekonomik büyümeyi hızlandırmak için ilk yapmamız gereken şeyler demokrasinin güçlenmesi, hukuk ve eğitim reformu gibi insana, insan sermayesine dönük adımlar, başta eğitim ve kültür yatırımları olmak üzere, gençleri bilime, araştırmaya yönlendiren ve yaratıcılığı teşvik eden bir iklim oluşturmaya dönük yatırımlardır. Zaten bahsedilen alt ve üst yapı yatırımları yapılması gerekenlerdir. Asıl olan insana yapılan yatırımdır. Zaten onların bahsettiği yatırımlar olması gerekenlerdir. En büyük eksikliğimizde insana yapılan yatırımdır. İnsan odaklı kalkınmadan benim kastettiğim budur” diye konuştu.

ÖFKE VE HAKARETTEN VAZGEÇİLMELİ

Öfke ve hakaretten bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini aktaran Budak, sözlerine şu şekilde devam etti: “Demokrasinin alternatifi duble yol, hukuk ve adaletin alternatifi hızlı tren, yolsuzlukla mücadelenin alternatifi liman yapmak, yalanların karşılığı da otoban değildir. Bir Antalya sevdalısı olarak gerçekten Antalya’yı her şeyden önde tutuyorsak bunun en önemli göstergesi öfke ve hakaret yerine, herkese aynı zamanda düzeyli ve demokratik bir tartışma ortamına saygı duymaktır.”Çetin Osman Budak (3)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle