Hoşgeldiniz  

ÇAVUŞOĞLUNDAN ADGİAD VE ANADOLU BİRLİĞİNE ZİYARET

Semih Köken | 13 Nisan 2017 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

ÇAVUŞOĞLUNDAN  ADGİAD VE ANADOLU BİRLİĞİNE ZİYARET

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Doğu ve Güneydoğu İş Adamları Derneği(ADGİAD) ve Anadolu Birliği   üyeleriyle Konyaaltı Mokka Cafede  bir araya geldi.

 

ADGİAD Antalya Doğu ve Güneydoğu İş Adamları Derneği Başkanı İsmail Kaya ve Anadolu Birliği Başkanı Bedri Yalçın Bakanı Kapıda karşılayarak hoş geldin diyerek çicek takdim ederek kısa birer konuşma yaptılar. Bakan Çavuşoğlu da  İsmail Kaya için genç başarılı bir arkadaşımız geliyor tebrik ediyorum derken ,  Bedri Yalçına
“Seni son gördüğümde Özal Cumhurbaşkanı idi sen nerelerdesin “ diyerek espri yapmayı da ihmal etmedi.

Bakan Çavuşoğlu Mokka Cafe çalışanlarının resim davetini kabul ederek çalışanları ile resim çektirdi.

ADGİAD  Antalya Doğu ve Güneydoğu İşAdamları Derneği Başkanı İsmail Kaya ve Anadolu Birliği Başkanı Bedri Yalçın Bakanı Kapıda karşılayarak  hoş geldin diyerek çiçcek takdim ederek kısa birer konuşma yaptılar. Bakan Çavuşoğlu  de İSMAİL Kaya için genç başarılı bir arkadaşımız geliyor tebrik ediyorum derken Bedri Yalçına “Seni son gördüğümde Özal Cumhurbaşkanı idi sen nerelerdesin “ diyerek espiri yapmayıda ihmal etmedi

 

Samimi geçen bir havada  gerçekleşen toplantıda konuşan Bakan Çavuşoğlu Rusya ile uçak düşürme hadisesinden sonra bazı sorunlar yaşandığını ve bazı tarım ürünlerinin önündeki engellerin devam ettiğini ifade eden Çavuşoğlu, şu değerlendirmeyi yaptı:
“Önümüzdeki hafta Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in başkanlığındaki bir heyet Moskova’ya gidecek. Rus muhataplarımızla oturup konuşacağız, tüm engelleri kaldırmak için inşallah bir mutabakat sağlarız. Bu, iki ülkenin de faydasına.”
“AB ile vize sorununu çözmek istiyoruz”
AB ile Gümrük Birliği Anlaşmasının güncellenmesi için bugüne kadar 3 tur müzakere yapıldığını belirten Çavuşoğlu, 16 Nisan’dan sonra kalınan yerden devam edileceğini, bu konuda iki tarafın da kararlılığı bulunduğunu dile getirdi.
AB ile vizelerin kaldırılması konusunda büyük çaba sarf ettiklerini vurgulayan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:
“16 Nisan’dan sonra AB’ye son önerimizi sunacağız. Ondan sonraki süreci nasıl sürdüreceğimizi değerlendirip aldığımız kararları sizlerle paylaşacağız. AB ile vize sorununu çözmek istiyoruz. Bu vize serbestisini de almamız lazım. En son imzaladığımız göç anlaşmasının bir parçasıdır. Bu 3 anlaşmanın, göç, vize serbestisi ve geri kabul anlaşmalarının birlikte uygulanması gerekiyor. Türkiye müzakere eden bir ülke. Hiç müzakere etmeyen birçok ülke ile vizeyi kaldırdı. En son Gürcistan’la da bir sene sonra, yani tüm şartlar yerine geldiğinden bir sene geçtikten sonra bu anlaşmayı yürürlüğe koydular. Biz millet olarak da bunu hak ediyoruz.”
Kıbrıs konusu
Kıbrıs sorununun çözülmesi için de samimi çaba sarf edildiğini dile getiren Çavuşoğlu, şu görüşlerini dile getirdi:
“Kıbrıs sorununu çözmek için samimi çaba sarf ediyoruz ama özellikle seçim atmosferinde Rum tarafında samimi bir çaba görmüyoruz. Rum tarafının özellikle Kıbrıs etrafındaki doğal gaz ve petrol rezervleri konusunda tek taraflı attığı adımları doğru bulmuyoruz. Bu konuda uyarılarımıza rağmen maalesef geri adım olmadığı için şimdi Türkiye olarak da bazı adımları atacağız.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle