Hoşgeldiniz  

Çavuşoğlu: Yakında Avrupa’da Din Savaşları Başlar

Semih Köken | 16 Mart 2017 | Antalya Haber, Gündem A- A+

Çavuşoğlu: Yakında Avrupa’da Din Savaşları Başlar

UÇAK BAKIM LİSESİ’Nİ ZİYARET ETTİDışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, memleketi Antalya’da Aksu Uçak Bakım ve Teknik Meslek Lisesi’ni ziyaret etti.

Çavuşoğlu: Yakında Avrupa'da Din Savaşları Başlar (2), System.String[]
UÇAK BAKIM LİSESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, memleketi  Antalya‘da Aksu Uçak Bakım ve Teknik  Meslek Lisesi‘ni ziyaret etti. Öğrencileri derslerde ziyaret eden Bakan Çavuşoğlu,  Türkiye‘de bu alandaki ilk ve tek okul olduğunu belirterek, “Türkiye’de havacılık sektörü ilerliyor, sadece sivil havacılık değil. Savaş uçakları ve helikopterlerimizi de yapıyoruz. En büyük havaalanlarını yapıyoruz. Teknik ve bakım açısından da  Türkiye bir merkez olacak. İnşallah sizler de ülkemizin gururu olacaksınız. Kendinizi iyi yetiştirin” dedi.

‘FETÖ BU SİZİN SON ÇIRPINIŞINIZ OLACAK’

Ardından Aksu kent meydanındaki açık hava toplantısında konuşan Çavuşoğlu, “Bizim derdimiz tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlettir, başka bir derdimiz yok. Ama bunlardan rahatsız olanlar var. Dağdaki  PKK, neden rahatsız oluyor, çünkü onların hayallerini kendileriyle beraber gömüyoruz. DEAŞ’ı ve diğer hepsi ya hain FETÖ içeride ve dışarıda nasıl çalışıyorlar görüyorsunuz değil mi? Ama onlara bir haberim var, bu sizin son çırpınışınız olacak” dedi.

‘SİZİN GİBİ SİYASETÇİLER OLURSA AVRUPA GEMİSİ BATAR’

Avrupa’ya “Siz nereye gidiyorsunuz, oturup düşünüyor musunuz” diye seslenen Bakan Çavuşoğlu, “Savaş dönemine mi, İkinci Dünya Savaşı öncesine mi gidiyorsunuz? Faşizmi yeniden mi hortlatmaya başlattınız  Avrupa‘da? Sizin gidişatınız iyi değil,  Avrupa‘yı felakete götürüyor. Sizin gibi kaptanlar, siyasetçiler olursa  Avrupa gemisi batar. Bana telefon açıyorlar ‘Bu  Almanya‘nın,  Hollanda‘nın yaptıkları inanılacak gibi değil’ diyorlar. Sonra bir bakıyoruz  Hollanda‘yı,  Almanya‘yı destekleyen açıklama yapıyorlar. Bunlar ne ikiyüzlüdür siz bilir misiniz, ben bunları çok iyi bilirim, ciğerini bilirim. Bunlarla 11 yıldır siyaset yaptım” dedi.

‘SİZ BİR ADIM GELİN BİZ İKİ ADIM GELİRİZ’

Avrupa’nın  Recep Tayyip Erdoğan‘dan neden hoşlanmadığını soran Bakan Çavuşoğlu, “Çünkü  Recep Tayyip Erdoğan bunların ikiyüzlülüğünü, samimiyetsizliğini yüzlerine söylüyor da ondan hoşlanmıyorlar. ya siz değişeceksiniz ya da buna alışacaksınız. Başka çare yok. Siz ikiyüzlü olursanız biz yüzünüze söyleriz, siz samimi olursanız onu da söyleriz. Siz bir adım gelirseniz samimi, biz iki adım geliriz ama bizi ezmeye kalkarsanız altında kalmayız, dik dururuz ve hesabını da sorarız.  Hollanda‘ya da bu yaptıklarını hesabını sorduk, soracağız” dedi.

‘BATSIN SİZİN DEMOKRASİNİZ’

Hollanda vatandaşlarıyla bir problem olmadığını, problemin şu anki faşist yönetimle olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, Arıyorlar, ‘efendim ne olur bize herşeyi söyle faşist deme.’ Bu faşizan uygulamalara ne diyeceğim ben? Nazi döneminden bu yana  Avrupa‘da böyle uygulama, zulüm görülmüş müdür? İkinci Dünya Savaşı’nda Nazi döneminde bile böyle gayriinsani uygulamalar olmaz. Köpekleri insanların üzerine saldırtıp ısırtılmaz. Batsın sizin demokrasiniz, özgürlüğünüz. Vatandaşlarımız oraya işçi olarak gitti, şimdi işadamı. Size iş veriyor. Bugün  Avrupa‘daki Türkler 1 milyona yakın istihdam sağlıyor. 20 milyar Euro  Avrupa ekonomisine katkı sağlıyor. Oradaki vatandaşlarıma ikinci sınıf muamele yapamazsın” dedi.

‘WILDERS KAZANSAYDI DA BÖYLE, KAFA AYNI’

Zihniyetlerinin farklı olduğu ve kendisinden olmayana nefrete baktığını dile getiren Çavuşoğlu, şöyle dedi:

“İnsan olarak görmüyor. Bunlar kendisi gibi inanmayana savaş açıyor. Merkezdeki, sağ veya sosyal demokrat, liberal partiyle aşırı ırkçı partiler arasında fark kalmadı. Wilders’le aralarında bir fark yok. Wilders kazansaydı da böyle, Rutte kazandı aynı, farketmez. Kafa aynı. Zemin kaydı, gidiyorlar.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle