Hoşgeldiniz  

Çanakkale Şehitleri Kemer’de Saygıyla Anıldı

SEMİH KÖKEN | 18 Mart 2019 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

Çanakkale Şehitleri Kemer’de Saygıyla Anıldı

HABER FOTO REŞAD AYDOĞDU

Çanakkale Zaferi’nin 104. yılı nedeniyle Kemer Cumhuriyet Meydanında tören düzenlendi. Törende Kaymakam Hüseyin Karameşe ve Başkan Mustafa Gül Atatürk Büstüne Çelenk sundular.
Çanakkale Zaferi’nin 104. yılı tüm yurtta olduğu gibi Kemer’de de kutlandı. Kemer Cumhuriyet Meydanında düzenlenen programa Kemer Kaymakamı Hüseyin Karameşe Başkan Mustafa Gül, Kemer Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Boyalı, Kemer Belediye Başkan Vekili Ahmet Can, Jandarma Garnizon Komutanı Ramazan Ergel, Emniyet Müdürü Rasim Oymaağaç, Belediye Başkan Yardımcısı Salih Ayaz, CHP İlçe Başkanı Hüsnü Ünal, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Selami Minta, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Kara, İYİ Parti İlçe Başkanı Ergun Büyükbaş Kemer Belediyesi Meclis Üyeleri, Şehit Yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kemer Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Daha sonra program Kemer Belediyesi Kültür Salonunda devam etti. Burada saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Ünal Aysal Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Burcu Bolat Direk ve J.Asb.Kd. Çavuş Mevlüt Yılmaz yaptılar.
Burcu Bolat Direk; Her siperde ayrı bir destan başlatan askerlerimiz, düşmana karşı verdiği mukaddes mücadeleyi zaferle sonuçlandırdığında, dünya tarihinin zirve sayfalarına da “Çanakkale Geçilemez!” ilkesini bir daha silinmemek üzere yazdırmıştır.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasındaki Türk ordusu, denizde ve karada her saniyesi bin yıla denk bir mücadeleye tutuştuğunda tüm şehit ve gazilerimizin yüreğinde vatan sevgisinin yanı sıra gelecek kuşakların Türk bayrağı altında yaşama şerefinden yoksun kalmamaları arzusu yatıyordu. Bu arzu, Çanakkale Cephesi’ni baştan sona dolduran aşılmaz bir güç duvarı olmuştur: “Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında yerimize başka kuvvetler gelir, başka komutanlar hâkim olabilir.” Şimdi bizler aynı gücü yüreğimizde hissederek ruhu şad olur şehitlerimizin. Bastığımız toprağın üstünden çok, altında yatanların canlı olduğunu anlarsak kıyamayız bu toprağın tek bir taşına. Bu Duygu ve düşüncelerle bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet gazilerimize sağlık diliyorum. Dedi
J.Asb.Kd. Çavuş Mevlüt Yılmaz; Şanlı tarihimizdeki kahramanlık destanlarından biri de Çanakkale Zaferidir. Bugün burada bir kez daha Türk’ün ulusal savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale zaferinin 104. Yıldönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizin şehitler gününü idrak etmenin onurunu ve gururunu yaşamaktayız. Çanakkale savaşı yüzyılımızın en büyük savaşlarından birisidir.
Bu duyguyla; başta ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve onunun silah arkadaşları olmak üzere bu mücadeleye iştirak eden büyük Türk ordusunun kahraman mensupları ve hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum. Dedi
Konuşmalarının ardından, Şiir, Resim ve Kompozisyon yarışmasında derece giren öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.
Hediye takdimimin ardından Kemer Ünal Aysal Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı oratoryo gösterisi ile son buldu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle