Hoşgeldiniz  

Çamyuva 30 Ağustos Zafer Parkı’na akın var

Semih Köken | 20 Eylül 2017 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Yaşam A- A+

Çamyuva 30 Ağustos Zafer Parkı’na akın var

 

KEMER’İN GURUR PROJESİ

Kemer Belediyesi’nin vizyon projesi Çamyuva 30 Ağustos Zafer Parkı görkemli bir törenle hizmete girmişti. Açılıştan Park Kemerliler ile yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı. Başkan Mustafa Gül, “ Kemer’e böyle bir park kazandırmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Kemer Belediyesi Başkanı Mustafa Gül’ün önemli projelerinden olan Çamyuva Sahil Projesi tamamlanmış ve Çamyuva 30 Ağustos Zafer Parkı adıyla Zafer Bayramı’nda hizmete açılmıştı. Muhteşem açılışın ardından park ziyaretçi akınına uğradı.

ŞEHİTLERİMİZİN ANISINA…
Çok sayıda Kemerli Çamyuva 30 Ağustos Parkı’nda güneşlenmenin, denize girmenin ve eğlencenin tadını çıkardılar. Sahile akın eden yerli ve yabancı turistler de gönüllerince bir tatil yapma fırsatı buldu. Hem Kemerliler için, hem de turizm adına vizyon bir projeyi hayata geçirdiklerini kaydeden Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizin anısını yaşatmak için parkımıza Çamyuva 30 Ağustos Zafer Parkı adını verdik. Atamızdan aldığımız Cumhuriyet bayrağını inşallah çocuklarımıza ve torunlarımıza alnımızın akıyla bırakacağız” dedi.

BÜYÜK TASARRUF
Kemer Belediyesi olarak örnek bir proje ortaya koyduklarını kaydeden Başkan Mustafa Gül, “Çamyuva Zafer Parkı’ndaki hemen hemen her şeyi belediye çalışanı arkadaşlarımız ürettiler. Belediyemizi artık kendi ihtiyacını kendisi üretebilir duruma getirdik. Plajdaki parke taşlarını, kaldırım taşlarını kendi taş fabrikamızda ürettik. Altyapısını ve peyzajını da kendi personelimiz yaptı. İhale açmamız halinde bu düzenlemeler 3,5 milyon liraya mal olacaktı Biz belediye olarak kendi parkımızı kendimiz yaptık ve 800 milyon liraya mal ettik. Yani 2,7 milyon lira tasarruf ettik” diye konuştu.

NELER YAPILDI?
Toplam 25.000 metrekare alanda, 7.000 metrekare araç yolu ve araç otoparkı, bin metre uzunluğunda yaya yürüyüş yolu, 6 adet (2 ‘si engelli kullanımına uygun) tuvalet, 9 adet büfe, 1 adet toplu duş alanı ve soyunma kabinleri ile 1 adet çocuk oyun alanı inşa edilmiştir.
Tesisin geri kalan kısmı yeşil alan olarak korunmuş ve düzenlenmiştir. Ayrıca tesis, 29 adet dekoratif yüksek aydınlatma direği, 240 adet bodur aydınlatma direği ve 60 adet ağaç led ile aydınlatılmıştır.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle