Hoşgeldiniz  

Cami İmam Hatibini Kurtarmak İçin Seferber Oldular

Semih Köken | 01 Mart 2017 | Antalya Haber, Gündem A- A+

Cami İmam Hatibini Kurtarmak İçin Seferber Oldular

Antalya’nın Kumluca ilçesinde lösemi teşhisi konulan Şıh Camisi imam hatibi Muhammet Yalçın’a hayat verebilmek için, Hacıveliler Ortaokulu öğrencileri ve yöneticileri tarafından başlatılan kampanya kapsamında ilçe genelinde 210 kişiden kan örneği alındı.

 
Antalya’nın Kumluca ilçesinde lösemi teşhisi konulan Şıh Camisi imam hatibi Muhammet Yalçın’a hayat verebilmek için, Hacıveliler Ortaokulu öğrencileri ve yöneticileri tarafından başlatılan kampanya kapsamında ilçe genelinde 210 kişiden kan örneği alındı.

Hacıveliler Mahallesi Şıh mevkisi camisi imam hatibi Muhammet Yalçın’a bir süre önce lösemi teşhisi konuldu. Durumun mahallede duyulmasının ardından Hacıveliler Ortaokulu idaresi ve öğrencileri, kök hücre bağışı konusunda toplumda bilinç oluşturabilmek amacıyla “umudum sensin” sloganıyla bir kampanya başlattı.

Türk Kızılayı Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi Kök Hücre Gönüllü Verici Merkezi ile irtibata geçen okul yönetimi, sosyal medya, basın yayın kuruluşları ve el ilanlarıyla kampanyayı ilçe geneline duyurdu.

Bir gün süren bağış kampanyası için düzenlenen törene, Kaymakam Polat Kara, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, İlçe Müftüsü Hacı Kahraman, Hacıveliler Ortaokulu Müdürü Zekai Dinçer, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Okul müdürü Zeki Dinçer, yaptığı konuşmada, kök hücre, kan ve organ bağışları konusunda toplum bilinci oluşturmak, bu konularda insanları bilgilendirmek amacıyla kampanya başlattıklarını ve gösterilen ilginin bir hayli fazla olduğunu söyledi.

Dinçer, “Kampanyamızın amacı, lösemi rahatsızlığı olan herkese yardımcı olabilmek. Bunun için kampanyamızın sloganını ‘umudum sensin’ olarak belirledik. Kampanyamız sürecinde yaklaşık 15 günde öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, öğrenci velilerimiz birçok kişiye ulaştık. Kök hücre bağışında bulunmak isteyen kişilerden olumlu dönüşler aldık. İnşallah çok güzel bir bağış toplayarak, tüm lösemi hastalarına umut olmaya çalışacağız.” dedi.

– 210 kan örneği alındı

Türk Kızılayı gönüllü kök hücre bağışçısı kazanım uzmanı Pınar Gümrükçüoğlu da Kumluca’da daha önceleri de kök hücre bağışı topladıklarını, ilçe halkının hem kan bağışı hem de kök hücre bağışı konusunda duyarlı olduğunu söyledi.

Hacıveliler Ortaokulu öğrenci ve idarecilerine “Umudum sensin” kampanyasıyla kök hücre bağışı konusunda duyarlılık oluşturmalarından dolayı teşekkür eden Gümrükçüoğlu, “Kızılay olarak amacımız ister kan bağışı olsun, ister kök hücre konusun ihtiyacı olan insanlara yardımcı olabilmek. Bugün de Kumluca’da 210 gönüllü vatandaşımızdan kök hücre bağışı topladık. Destek veren herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

“Aslolan ben değilim, herkes”

Tedavisi Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde devam eden Şıh Cami imam hatibi Muhammet Yalçın da Hacıveliler Ortaokulu idareci ve öğrencileriyle mahalle sakinlerinin, böyle bir kampanyaya destek vermesinden çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Kampanyadaki amacın sadece kendisi değil tüm insanlık olduğunu vurgulayan Yalçın, şunları söyledi:

“Burada öğrencilerimiz, mahalle sakinlerimiz benim adımı kullanarak bir kampanyaya destek olmuşlar. Çok güzel bir olay. Kampanya süresince de söylediğim gibi aslolan ben değilim, herkes. Ben de konuştuğum, görüştüğüm arkadaşlarımıza bunu söyledim. Bağışlanan kök hücreler bana olur, rahatsızlığı bulunan bir başka arkadaşımız olur, her kime faydalı olursa bizim mutluluğumuz olacaktır. Benim isteğim, insanların kan bağışı, organ bağışı veya kök hücre konusunda duyarlı olmaları. Bir başka insana faydalı olabilecek bir işi geciktirmeden yapmalardır. Bir kez daha bu kampanyaya destek veren herkese, emeği geçen okul idarecilerimize, öğrencilere, mahalle sakinlerine, Türk Kızılayı’na teşekkür ediyorum.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle