Hoşgeldiniz  

CAFE MOKKA BÜYÜK ÇOŞKUYLA AÇILDI

SEMİH KÖKEN | 04 Mart 2017 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

CAFE MOKKA BÜYÜK ÇOŞKUYLA AÇILDI

Kemerden çıkarak kendi alanında Marka olan ASMİN YAPI nın sahibi başarılı genç işadamı Kıymetli dostum  VE ADGİAD Yönetim kurulu başkanı İş adamı Ismail Kaya açmış olduğu Cafe Mokka’nın Açılış kurdelesini Kemer Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan ile Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül birlikte kestiler.Birbirinden seçkin konukların katıldığı açılış töreni bir hayli renkli geçti.
CAFE MOKKA nın bol bereketli olmasını temenni ediyoruz.

 

Kahve Hakkında Kısa Kısa

  • Tüm dünyada bir günde ortalama 2.5 milyar fincana yakın kahve tüketiliyor. Yani dünyada her 3 kişiden biri günde bir fincan kahve içiyor.
  • Kahvenin en etkili olduğu saat 09:30:-11:30 arasıdır. Çünkü; kafein alındıktan sonra “uyanmayı” harekete geçiren ve enerjinin serbest bırakılmasını sağlayan kortizol adlı bir hormonla etkileşime giriyor. Bu hormonun seviyesi uyandıktan hemen sonra yükselir ve en üst düzeye saat 08.00-09,00’da ulaşır. İşte tam da bu saatten sonra içilen kahvedeki kafein kortizolü tetikleyerek daha dinç olmanızı sağlar.
  • Beyin gün içerisinde adenozin maddesini salgılar ve sinir hücresindeki reseptörleriuyarır. Böylece beyne yorgunluk hissi verir. Kafein ise adenozin maddesine direnir ve resptörleri bloke eder. Böylece daha uzun süre uyanık kalırsınız.
  • Kahve uyarıcı etkisi sebebiyle özellikle seyrek kahve içenlerin geceleri uykusunu kaçırır. Ancak düzenli kahve tüketiminde adenozin reseptöründeki artış uyanık tutma etkisinin zayıflamasına sebep olabilir.
Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle