Hoşgeldiniz  

Büyükşehir’den yaylalara yatırım

Semih Köken | 28 Temmuz 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Büyükşehir’den yaylalara yatırım

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi yaylalara yaptığı yatırımlarla içme suyu sorunlarını çözüyor. Büyükşehir Belediyesi Alanya’nın 12 yaylasına 7 su deposu, 84 bin 300 metre içme suyu hattıyla toplam 3,5 milyon liralık alt yapı yatırımı yapacak.

 

ASAT ekipleri Alanya’nın Toroslar’da bulunan yaylalarında keşif yaparak projeler hazırlayıp içme suyu sorununun çözümü için düğmeye bastı. Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, binlerce Alanyalının yaz aylarında yaşamını sürdürdüğü yaylalara içme suyu konusunda önemli yatırımlar yapmaya başladı.

 

ASAT ekipleri, vatandaşların yaylaya çıktığı Haziran ayından itibaren, yer tespiti ve yoğunluğa göre yapılacak işleri planladı ve uygulamaya başladı. İmamlı, Özvadi, Kocaoğlanlı, Fakırcalı, Karapınar, İspatlı, İshaklı, Akdam, Seyricek, Söbüçimen, Tırılar ve Sülüklü yaylalarına toplam 7 su deposu ve 84 bin 300 metre içme suyu boru hattı olmak üzere 3,5 milyon liralık içme suyu alt yapısı yapılacak. Yoğun bir şekilde devam eden çalışmalar 15 Eylül’e kadar devam edecek.

 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, şunları söyledi: “Büyükşehir Yasası’nın uygulamaya girdiği 2014 yılından itibaren kırsal alanlarda yaşayan vatandaşlarımızın yaşam standardını yükseltmek için çaba harcıyoruz. Şehirde ne varsa kırsalda da o olsun prensibiyle çıktığımız bu yolda bugüne kadar alt yapı konusunda Antalya’nın tüm ilçelerinde olduğu gibi Alanya’nın da kırsal kesimlerinde önemli yatırımlar yaptık. Yaz aylarında yaylalar yöremizin en önemli yaşam alanları. Buralara kırsal alanlarda yaşayan vatandaşlarımız hayvancılık ve tarım için çıkarken, bir çok vatandaşımız da ikinci konutunun olduğu yaşam merkezleri haline geldi. Bu vesile ile binlerce vatandaşın yanı sıra artık turistlerin de günü birlik gittiği yaylalarda en önemli sorun içme suyu sorunu olarak karşımıza çıkıyor. Bu nedenle ASAT ekiplerimizi yaylalara göndererek içme suyu sorunu olan yaylalarda yatırımlara başladık. Bu yıl Alanya yaylalarına 3,5 milyon liralık alt yapı yatırımı yapacağız. Önümüzdeki yıllarda da bu yatırımlarımız devam edecek. İçme suyu sorununu çözdüğümüz an yaylalardaki yaşam kalitesini daha da yukarı çıkarmış olacağız.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle