Hoşgeldiniz  

Büyükşehir’den Küçükköy’e büyük hizmet‏

SEMİH KÖKEN | 12 Şubat 2015 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel A- A+

Kırsalda hizmet seferberliği başlatan Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli Küçükköy’ün kazalara neden olan keskin virajlı yolunu yeniden yapıyor. Alt yapısıyla birlikte sil baştan yapılacak yol yaklaşık 3 milyon liraya mal olacak.

Kırsal bölgelerdeki yol çalışmaları için geçtiğimiz hafta 39 yeni iş makinesi alan Büyükşehir Belediyesi, kırsala yatırım sağanağına devam ediyor. Keskin virajları nedeniyle Küçükköy’ün korkulu rüyası haline gelen bağlantı yolu Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in talimatıyla yeniden yapılıyor. 7 kilometrelik yolda alt yapı çalışması yürüten Büyükşehir ekipleri, virajları ortadan kaldırarak daha geniş bir yol açacak. Ardından Küçükköy en kaliteli sıcak asfaltla tanışacak.

Köylüler sevinçli

Büyükşehir Belediyesi İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Korkuteli Koordinatörü Hüseyin Karaceliloğlu, Ak Parti İlçe Başkanı İlhami Yıldıran, Belediye Meclis Üyeleri, Küçükköy’de çalışmaları yerinde inceledi. Köylülerle bir araya gelen heyet, çalışmalar hakkında bilgi verdi. AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, yol çalışmasının vatandaşlar tarafından büyük bir sevinçle karşılandığını belirterek, “Küçükköylü vatandaşlarımız, yolun durumunu anlattılar. Tehlike arz eden bir yoldu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel, konuyu dikkate alarak çalışmalara öncelik verdi. Küçükköy halkına bu yol şimdiden hayırlı olsun” dedi.

Grup yollarına sıcak asfalt

İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir, grup yollarının tamamının 2019’a kadar sıcak asfaltla kaplanacağını belirtti. Akdemir “Şu an Korkuteli Küçükköy’den çalışmalarımıza başladık. Küçükköy’de o günkü şartlara göre virajlı bir yol yapılmış. Kazalara neden olan bu yolla ilgili köylüler şikayetçiydi. Ekiplerimiz, virajı düzelterek yeni bir yol yapıyor. Şu an alt yapı çalışmaları sürüyor. İşimizi sıkı tutuyoruz. Daha sonra bozulmalar meydana gelmemesi için yolun alt yapısına çok önem veriyoruz. Alt yapısı tamamlandıktan sonra yolu sıcak asfaltla kaplayacağız. Yolun maliyeti yaklaşık 3 milyon lira olacak” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi olarak sadece kırsalda çalışmak üzere 15 milyon liralık kamyon ve iş makinesi filosu kurduklarını hatırlatan İsa Akdemir, 5 yıl içinde tüm ilçe mahalle yollarının gözden geçirilerek, gerekenin yapılacağını söyledi.

Yol çalışması köylüler tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı. 15 yıldır sorunun çözümü için çalmadık kapı bırakmadıklarını söyleyen köylüler, isteklerini kısa sürede yerine getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e teşekkür etti.GetAttachment (1) GetAttachment (2) GetAttachment

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle