Hoşgeldiniz  

Büyükşehir’den Kemer’e 260 milyonluk yatırım

SEMİH KÖKEN | 26 Ekim 2018 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

Büyükşehir’den Kemer’e 260 milyonluk yatırım

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi 4,5 yılda Kemer’de altyapıdan üst yapıya devam eden projelerle toplam 260 milyon liralık yatırım yaptı.

Büyükşehir den Kemer e 260 milyonluk yatırım

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kemer’deki alt ve üstü yapı çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü tarafından Kemer’de 4.5 yılda 205 milyon liralık yatırım yapıldığı açıklandı. ASAT’ın yaptığı çalışmalar kapsamında içme suyu sorunu çeken merkeze uzak mahallelere öncelikle su verildi. 71 kilometrelik içme suyu hattı döşendi. Kemer Merkez, Ovacık, Çıralı, Kiriş, Tekirova, Beldibi içme suyu inşaatı yapım işiyle 12 mahalleyi kapsayan içme suyu projesi hayata geçirildi. 7 kilometrelik kanalizasyon hattı döşendi, yağmur suyu drenaj kanalları inşa edildi.

BİYOLOJİK ARITMA TESİSİ YAPILIYOR

ASAT, yaklaşık 200 milyon TL bütçeyle de ilçeye ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi yapıyor. Arıtma tesisinde altta arıtma, üzerinde futbol sahaları, kafeteryalar, park alanları, yürüyüş alanları olacak. Kemer bölgesinde faaliyet gösteren diğer arıtma tesisleri de 18 milyon liralık bütçeyle rehabilite edildi.

LİMAN CADDESİ BÜYÜLÜYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kemer’in en işlek noktası olan Liman Caddesi’ni de yeniden düzenledi. Süs havuzları, peyzajı, kent mobilyaları, aydınlatması, doğal zemin kaplaması, gölgelikleri ve bina kaplamaları ile bambaşka bir görünüme kavuşan cadde, çekim merkezi oldu.

Büyükşehir Belediyesi, Kemer’de sorumluluğunda bulunan caddelerde asfaltlama çalışması yaptı. Kemer’in giriş yolu olan Atatürk Caddesi, sıcak asfaltla kaplanarak, ilçeye yakışır hale getirildi. Çıralı’dan Beycik’e kadar yollar sıcak asfaltla kaplandı.

KAVŞAKLARIN ALTYAPISI BÜYÜKŞEHİR’DEN

Karayolları tarafından yapılan Kemer girişteki katlı köprülü kavşakların inşaatı sırasında su, kanalizasyon deplasesi için kaynak sorunu ortaya çıktı. Büyükşehir Belediyesi, 11 milyonluk bir bütçe ile kavşakların altyapısını tamamladı. Katlı kavşaklar Büyükşehir’in katkısıyla tamamlandı.

KEMER’E YENİ YAŞAM ALANLARI

Büyükşehir Belediyesi, ASMEK, AKBEM, ASFİM ve Anaokulu projelerini de Kemer’de hayata geçirdi. Kemer ASMEK’te bine yakın kursiyere 18 branşta eğitim verildi ve veriliyor. AKBEM, öğrencilere Türkçe, matematik, fen bilimleri kursları veriyor. ASFİM ise ilçede ücretsiz spor kursu veriyor.

DENİZ OTOBÜSÜ ON BİNLERİ TAŞIDI

Deniz otobüsleriyle de Kemer ve Antalya arasında deniz ulaşımı sağlanıyor. 4.5 yılda Kemer- Antalya hattında yaklaşık 150 bin yolcu deniz otobüsleriyle taşındı.

ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYESI 4,5 YILDA KEMER'DE ALTYAPIDAN UST YAPIYA DEVAM EDEN PROJELERLE TOPLAM 260 MILYON LIRALIK YATIRIM YAPTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYESI 4,5 YILDA KEMER'DE ALTYAPIDAN UST YAPIYA DEVAM EDEN PROJELERLE TOPLAM 260 MILYON LIRALIK YATIRIM YAPTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYESI 4,5 YILDA KEMER'DE ALTYAPIDAN UST YAPIYA DEVAM EDEN PROJELERLE TOPLAM 260 MILYON LIRALIK YATIRIM YAPTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA, (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle