Hoşgeldiniz  

Büyükşehir’den gençlere ‘Avrupa’ fırsatı

Semih Köken | 08 Ağustos 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Büyükşehir’den gençlere ‘Avrupa’ fırsatı

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, ‘Avrupa Gönüllü Hizmeti’ projesiyle, 17-30 yaş arası gençlere Portekiz, Romanya, Bosna Hersek, Saray Bosna ve Makedonya’nın kapılarını aralıyor.

Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Gönüllü Hizmeti Projeleri kapsamında gençlere, Avrupa’da kısa süreli çalışma ve deneyim kazanma imkanı tanıyor. Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Daire Başkanlığı’nca hazırlanan Avrupa Birliği Bakanlığı Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen ‘Erasmus+ Gençlik Hareketliliği’ kapsamında üç adet Avrupa Gönüllü Hizmeti projesi ile gençlere yurt dışı fırsatı sunuluyor. Ulusal Ajans tarafından desteklenen ‘Kültür Köprüsü1, Kültür Köprüsü 2, Kültür Köprüsü 3’ projeleri ile gençler, Portekiz, Romanya, Bosna Hersek, Saray Bosna ve Makedonya’daki sivil toplum kuruluşlarında bir ay çalışarak, gönüllü hizmeti sunuyor.

MASRAFLAR BÜYÜKŞEHİR’DEN

17-30 yaş arası gençlerin kabul edildiği proje ile yol, pasaport ve barınma masrafları Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor. Yabancı dil öğrenme imkanı bulan gönüllü gençlerin, yurt dışında bulundukları süre içerisinde yerel ulaşım giderleri de karşılanırken, masrafları için belirli bir miktar para da veriliyor.

44 GENÇ AVRUPA KAPILARINI ARALADI

Sosyal, eğitim ve kültürel geçmişlerine bakılmaksızın, sadece dil yeterliliği aranan gençler, proje ile yabancı dil seviyelerini daha da geliştirerek kültürlerarası diyaloğu sağlıyor. Gençlerin aktif vatandaşlık, dayanışma ve hoşgörü duygularının gelişmesi, vizyonunun artması ve onların Avrupa Birliği’nin geleceğinin şekillenmesinde rol almaları için yürütülen AB projeleri ile Büyükşehir Belediyesi şu ana kadar 44 genci yurt dışına gönderdi.

YURTDIŞINDAN GELEN GÖNÜLLÜLERİ BÜYÜKŞEHİR AĞIRLIYOR

Ulusal Ajans’ın desteklediği proje kapsamında Portekiz ve Romanya’dan gelen gönüllüler, Büyükşehir Belediyesi tarafından ağırlanıyor. Yurtdışından gelen gönüllüler belediyede gönüllü çalışırken, kendi kültürlerini tanıtıp, Türk kültürünü öğreniyor.

Kasım ayında son bulacak proje başvuruları Antalya Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı’na yapılıyor. Gönüllü hizmeti vermek isteyen gençler 242 247 39 55 numaralı telefondan bilgi alabilir.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle