Hoşgeldiniz  

Büyükşehir, Toptancı Hal’deki 712 taşınmazını ihale ile satacak

Semih Köken | 13 Haziran 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Büyükşehir, Toptancı Hal’deki 712 taşınmazını ihale ile satacak

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, Toptancı Hal’deki dükkanlarından 712’sini ihale ile satışa çıkaracak.

Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı devam meclisi Menderes Türel başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis gündeminde yer alan Kosovalı yetim çocukları sünnet ettirme projesi hakkında bilgi veren Türel, Türkiye ve Kosova’da iki farklı derneğin bu etkinliği gerçekleştirdiğini söyledi. Belediye olarak bu projeye destek verdiklerini belirten Türel, 100 çocuğun sünnet masraflarını belediyenin karşılayacağını, bunun da maliyetinin 10 bin euro dolayında olduğunu kaydetti.

ŞÜKRÜ SÖZEN’DEN BORÇLANMA SERZENİŞİ

Büyükşehir Belediyesi’nin devam eden projelerine 50 milyon liralık borç talebine Ak Parti ve MHP evet oyu verirken, CHP ret oyu kullandı. Bu maddede konuşan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, belediyelerin borçlanmasının normal olduğunu söyledi. Ancak kendi belediyesinde borçlanma izni istediğinde Ak Parti grubunun kesinlikle ret oyu kullandığını aktaran Sözen, “Asfalt şantiyesinde kullanılacak bir araç alacaktık ama Ak Parti grubu buna bile olur vermedi. Bu maddeye belirttiğim nedenden dolayı ret oyu verdik” serzenişinde bulundu.

TÜREL PARTİSİNE MESAJ VERDİ

Sözen’in bu açıklamasının ardından Menderes Türel, “Borç yiğidin kamçısıdır. Borçlanmayı hizmet için yapıyoruz. Öte yandan limitler nedeniyle belediyelerin borç batağına saplanması mümkün değil. İlçe belediyelerimizin borçlanabilmesi için de gerekli mesajı, meclisi izleyen partili yetkililerimize verdik” karşılığını verdi.

DÜKKANLARIN YARISI SATILACAK

Meclis toplantısı, 2 ek gündem maddesinin gelmesiyle 5 dakika aradan sonra üçüncü oturumla devam etti. Gelen gündem maddeleri arasında Antalya Toptancı Hali’ndeki dükkanların yarısının satışı yer aldı. CHP grubu, Antalya için çok önemli kararın kısa süre önce önlerine gelmesini eleştirerek, konu hakkında yeterli bilgilerinin olmadığını söyledi. Başkan Türel ise kadastrodan bu sabah itibariyle tescil geldiğini dile getirerek, bu nedenle maddeyi meclise getirdiklerini söyledi. Madde ile ilgili açıklama yapan Türel, “Daha önce Toptancı Hali Yukarı Kocayatak’a taşıma projemiz vardı. Ancak hal esnafı mevcut yerinde kalmak istediğini dile getirince karardan vazgeçtik. Esnafımız mevcut dükkanların da kendilerine satılmasını istedi. Yasa gereği komisyoncuların ve tüccarların dükkanların yarısını satabiliyoruz” dedi.

TOPTANCI HAL PROJESİ’NİN YERİNE TENİS TESİSİ

Belediyeye ait 712 adet taşınmazın açık ihale ile satılacağını belirten Türel, açık ihale yapacaklarını söyledi. Yukarı Kocayatak’taki hal projesini iptal ettiklerini duyuran Türel, buraya turizm çalışanlarına ikinci konut ve tenis tesisi ile ilgili proje geliştireceklerini aktardı.

MHP KARAR DEĞİŞTİRDİ

Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşımda kullanmak için satın alacağı araçlara yönelik 63 milyon liralık borçlanma miktarının limiti aştığı için İçişleri Bakanlığı’nın onayı gerektiği gündem maddesiyle meclise geldi. Daha önceki mecliste borçlanmaya hayır oyu veren MHP grubu karar değiştirerek bu sefer Ak Parti grubu ile birlikte evet oyu kullandı. CHP, hayır oyunu tekrarladı. MHP grubu sözcüsü Tayfur Senirli, ulaşım konusunun çok önemli olduğunu belirterek, bu konuda yeterince bilgilendirilmediklerini söyledi. Senirli, Ulaşım Dairesi Başkanı’nın yeni araçlar için kendilerini bilgilendirdikten sonra ‘evet’ oyu kullanmaya karar verdiklerini kaydetti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle