Hoşgeldiniz  

Büyükşehir Meclisi’nden Ümit Uysal’ı üzecek karar

Semih Köken | 07 Kasım 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Büyükşehir Meclisi’nden Ümit Uysal’ı üzecek karar

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Muratpaşa Belediyesi’nin Yeşilova Mahallesi’ndeki 12 bin 887 metrekare büyüklüğündeki alanın ticari alan olarak planlama isteğine onay vermedi.

Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı olağan meclisini, Menderes Türel’in Bursa’da Sağlıklı Kentler Birliği (SKB) Genel Kurulu’nda bulunmasından dolayı Ak Partili Meclis Üyesi Mesut Kocagöz yönetti. Üç partinin grup sözcüleri, Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe’nin istifasının ardından boşalan SKB Başkanlığı’na Menderes Türel’in seçilmesinden dolayı tebriklerini iletti. Daha önce CHP’de bulunan bağımsız meclis üyesi Erol Özkarabekir, CHP üyelerinin, daha önce genel başkanlık görevinde de bulunan Bülent Ecevit’in ölüm yıldönümü nedeniyle birkaç cümle söylemesini beklediğini aktardı. Karabekir, “Ecevit nikah şahidimdi, onun partisinin sözcülerinin kendisini anmasını ve hatırlamasını isterdim” dedi.

MURATPAŞA’NIN İSTEĞİ KABUL GÖRMEDİ

Mecliste geçen ay görüşülen ve Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ı kızdıran gündem maddesi yine tartışma konusu oldu. Muratpaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün kullandığı Yeşilova Mahallesi’ndeki 12 bin 887 metrekare büyüklüğündeki alanın daha nitelikli kullanımını ve bölgedeki ticari aks gelişimine uygun olarak tasfiyesini planlamak için geçen ay Büyükşehir Belediye meclisine gönderdiği madde, yine kabul görmedi. Geçen ay İmar Dairesi’ne gönderilen madde, ilgili dairenin olumsuz rapor sunması eşliğinde yeniden oylandı. Gündem maddesi, CHP’nin ‘evet’ oyuna karşın Ak Parti ve MHP’nin oyları ile oy çokluğuyla kabul edilmedi.

‘İLK KEZ İMAR DAİRESİ GÖRÜŞ BİLDİRDİ’

CHP Grup Sözcüsü Cansel Çevikol, ilgili maddenin daha önce imar komisyonu tarafından onaylandığını, ancak meclisteki görüşmelerin ardından maddenin İmar Dairesi’ne gönderildiğini hatırlattı. 3.5 yıldır daireye en az 30 madde için inceleme raporu istediklerini belirten Çevikol, ancak bugüne kadar dairenin görüşünü bildirmediğini söyledi. Dairenin, hukuki durumu ve mevzuatı özetlediğini belirten Çevikol, “Daire, hiçbir zaman komisyonun yerine kendini koymamıştı. Ancak ilk defa bu gündem maddesinde daire, plan dengelerinin bozulduğundan plan değişikliğinin uygun olmadığına yönelik görüş bildirmiş. Bürokratlar neden imar komisyonunun tam tersi bir beyan etti? Neden diğer maddelerde değil de bu konuda bir görüş bildirdiler?” diye konuştu.

TALİMAT RAPORU İDDİASI

CHP’li Recep Tokgöz de bu raporun bir talimat raporu olduğunu iddia etti. Tokgöz, “9 yıldır meclis üyesiyim böyle bir raporu ilk kez görüyorum. O zaman konuları ilgili daireye gönderelim. İmar komisyonunu yok sayıyorsunuz, eğer bürokrasi siyasetin üstüne çıkıyorsa o iş bitmiş demektir” dedi.

‘ÇİFTE STANDART YAPMAYALIM’

Meclis Başkanvekili Mesut Kocagöz de çifte standart yapmamak gerektiğini söyledi. Kepez Belediyesi’nin Sakarya Caddesi üzerindeki böyle bir isteğinin reddedildiğini belirten Kocagöz, “Otogar alanının satışında, kamuya kaynak gerekmesine rağmen CHP grubu hayır oyu kullanmıştı. Çifte standart yapmayacağız. Memleket için ne varsa hep birlikte yapacağız” dedi.

MURATPAŞA İFLASIN EŞİĞİNDE İDDİASI

Bağımsız Meclis Üyesi Erol Özkarabekir ise “Muratpaşa Belediyesi iflasın eşiğinde, bu arsayı satsa bile kurtaramaz. Bin de tane arsa sattı, nerede paralar? Kimse vatandaşın kasasını hor kullanamaz” dedi.

FOTOĞRAFLI

DHA-Bölge – Türkiye-Antalya – ANTALYA

Foto 1 indir

BUYUKSEHIR BELEDIYESI KASIM AYI OLAGAN MECLISINI, AK PARTILI MECLIS UYESI MESUT KOCAGOZ YONETTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
indir

Foto 2 indir

BUYUKSEHIR BELEDIYESI KASIM AYI OLAGAN MECLISI TOPLANDI.( FOTO:ANTALYA-DHA)
indir

Foto 3 indir

BUYUKSEHIR BELEDIYESI KASIM AYI OLAGAN MECLISI TOPLANDI. (CANSEL CEVIKOL) ( FOTO:ANTALYA-DHA)
indir

Foto 4 indir

BUYUKSEHIR BELEDIYESI KASIM AYI OLAGAN MECLISI TOPLANDI. (EROL OZKARABEKIR (SAG BASTA) ( FOTO:ANTALYA-DHA)
indir

Foto 5 indir

BUYUKSEHIR BELEDIYESI KASIM AYI OLAGAN MECLISI TOPLANDI.( FOTO:ANTALYA-DHA)
indir

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle