Hoşgeldiniz  

Büyükşehir, geleceğin müzisyenlerini yetiştiriyor

Semih Köken | 27 Temmuz 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Büyükşehir, geleceğin müzisyenlerini yetiştiriyor

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı, ücretsiz enstrüman kurslarına katılan öğrenciler, gitardan piyanoya, bağlamadan kemana birçok enstrümanı çalmayı öğreniyor.

ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYESI ISMAIL BAHA SURELSAN KONSERVATUVARI, UCRETSIZ ENSTRUMAN KURSLARINA KATILAN OGRENCILER, GITARDAN PIYANOYA, BAGLAMADAN KEMANA BIRCOK ENSTRUMANI CALMAYI OGRENIYOR. (FOTO:ANTALYA-DHA)

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı yaz kursları ile geleceğin sanatçılarını yetiştiriyor. Öğrencilerin yaz tatilini verimli kullanarak, kişisel gelişimlerine katkı sağlamak, daha bilinçli bir nesil yaratarak müzik kültürü oluşturmak amacıyla düzenlenen ‘Enstrüman Yaz Kursları’ büyük ilgi görüyor. Öğrencilere deneyimli eğitmenler eşliğinde piyano, gitar, yan flüt, ritim, mandolin, kanun, keman, çello, ney, ud ve bağlamanın yanı sıra nota, solfej ve müziksel bilgi dersleri veriliyor. Öğrenciler, yeteneklerini geliştirerek, geleceğin müzisyenleri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

516 ÖĞRENCİ KATILIYOR

Öğrencilere müzik dolu bir yaz yaşatan İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı’nda enstrüman derslerinin yanı sıra tiyatro ve şan eğitimi imkanı da sunuluyor. 516 öğrencinin faydalandığı yaz kursunda en yoğun ilgiyi 209 öğrencisiyle piyano kursu görüyor. Konservatuvar yetkilileri, müzik derslerinin ve diğer sosyal aktivitelerin öğrencilerin kendilerini geliştirmelerinde, özgüvenlerinin artmasında önemli rol oynadığını belirterek, yetenekli öğrencilerin kendilerini yetiştirme imkanı bulduklarını vurguladı. Yaz kursu öğrencileri ise tatillerini müzikle iç içe geçirmekten büyük keyif aldıklarını sosyal ve sanatsal yönden büyük bir gelişim yaşadıklarını ifade etti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle