Hoşgeldiniz  

Büyükşehir Belediyesi katlı otoparklar yapıyor

Semih Köken | 21 Mart 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Büyükşehir Belediyesi katlı otoparklar yapıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki otopark sorununu çözmek için Şarampol Projesi kapsamında biri yer altı biri katlı olmak üzere toplam 531 araç kapasiteli iki otopark inşa edecek.

Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki trafik sıkışıklığını ve otopark sorununu çözmek için katlı otoparklar yapıyor. Projeleri belediye şirketi ANTEPE tarafından hazırlanan katlı otoparkların ikisi, Şarampol Caddesi’ni dünyanın en güzel alışveriş caddelerinden biri haline getirecek, kentsel tasarım çalışmaları kapsamında inşa edilecek. Efsane Geri Dönüyor sloganıyla yayalaştırılan Şarampol Caddesi üzerindeki araç trafiği, caddenin paralelinde bulunan 620. Sokak ve Eski Şarampol caddelerine aktarılacak. Bölgedeki yoğun yapılaşma ve ticari alanların yoğunluğu sebebi ile oluşacak otopark ihtiyacına çözüm bulmak üzere 620. Sokak ve Eski Şarampol Caddesi üzerine katlı otopark ve yer altı otoparkı inşa edilecek.
ALTI OTOPARK ÜSTÜ PARK
620. Sokak üzerinde inşa edilecek Şarampol Yeraltı Otoparkı 307 araç kapasiteli hizmet verecek. 4 kat bodrumdan oluşan otopark alanının üst kısmı park olacak. Peyzaj çalışmalarıyla Şarampol’e yakışan bir park düzenlemesi yapılacak. 3 bin 400 metrekare alanda inşa edilecek yeraltı otopark projesinin yapım ihalesi yapıldı. Projenin bir yıl içinde tamamlanması planlanıyor. Eski Şarampol Caddesi üzerinde yapılacak katlı otopark ise 224 araç kapasiteli olacak. 3’ü bodrum katı olmak üzere 4 katlı inşa edilecek otopark, 2 bin 793 metrekarelik alan üzerine yerleştirildi. Projenin ihale hazırlığı sürüyor.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle