Hoşgeldiniz  

BUDAK: “TURİZM İÇİN CİDDİ BİR TANITIM HAMLESİ ŞART”

Semih Köken | 31 Ocak 2016 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Turizm, Yaşam A- A+

BUDAK: “TURİZM İÇİN CİDDİ BİR TANITIM HAMLESİ ŞART”

-“TURİZMDE 2017-18 İÇİN ORTA VADELİ PROGRAM HAZIRLANMALI”

-“HÜKÜMETİN ÖNLEMLERİ PANSUMAN BİLE DEĞİL”

 

            CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, turizmde ciddi bir kriz sürecine girildiğini ancak Hükümet’in süreci doğru okuyamadığını, doğru çözümler de geliştiremediğini söyledi. Türkiye’de hukukun, demokrasinin ve özgürlüklerin egemen olması gerektiğini vurgulayan Budak, “Turizm için kısa, orta ve uzun vadeli planlama yapılmalı. Kısa vadede tanıtım bütçesi 5 kat artmalı, 2017-2018’i kapsayan orta vadeli plan hazırlanmalı” dedi.

            CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, İstanbul’da 20’nci Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nı (EMİTT) ziyaret etti, Antalya standlarını gezdi.  “Fuarın 20 yılına ulaşması, başarısının ve etkinliğinin kanıtıdır” diyen Budak, dünyanın 5’inci büyük fuarı olan EMİTT’in, Türkiye’nin değerlerinin hem yurtdışına hem yurtiçine tanıtılmasına katkı yaptığını söyledi.

GAZETECİYE MÜEBBET HAPİSLE TURİZM OLMAZ       

Turizmde 2015’in “kayıp yıl” olduğunu, 2016 için sektörün “endişeli bir bekleyiş” içine girdiğini vurgulayan Budak, “Rusya ile kriz devam ediyor ve edecek gibi de görünüyor. Ama sorun sadece Rusya değil. Avrupa’dan da ciddi kayıplar var. Fransa, İtalya, İspanya gibi ülkelerden de kayıplar yaşandı. Erken rezervasyonlarda fiyat indirimlerine rağmen, yüzde 40-50 düzeyinde bir gerileme var. Antalya’da ilk 20 günde yüzde 13’lük kayıp var. Ciddi fiyat indirimlerine rağmen düşüş var. Yüksek sezonda da talep düşüşü sürerse, tehlikeli fiyat indirimleri gündeme gelecektir. Asıl risk buradadır” dedi.

Avrupa ülkelerinde Türkiye imajıyla ilgili de ciddi sıkıntılar olduğuna dikkat çeken Budak, “Turist için tarihi doku, doğal güzellikler tabi ki önemlidir. Ama en önemlisi güvenliktir. Hukuktur, huzurdur. Hükümetin adımları, bunlarla örtüşmüyor. Türkiye’ye yönelik kaygılar Sultan Ahmet saldırısı ile daha da arttı. Şimdi bunlara gazetecilerin yargılanması ekleniyor. Haberleri nedeniyle gazetecilerin ağırlaştırılmış müebbetle yargılandığı Türkiye imajı,  turizmi baltalar” diye konuştu.

KISA ORTA VE UZUN VADELİ TURİZM PLANLARI

            Hükümetin süreci doğru okuyamadığını bu nedenle de doğru çözümler geliştiremediğini kaydeden Budak, “Hala kutuplaştırıcı, ayrıştırıcı üslup devam ediyor. Bu tablo dışarıya da negatif görüntü veriyor. Ayrıca geçen yıl verilen desteklerin biraz genişletilmesiyle çözüm bulunması mümkün değil. Çünkü kriz daha derindir. Bu adımların, yaşanan kriz karşısında pansuman olacağı bile şüphelidir. Hükümet bekle gör politikasını bir an önce bırakmalıdır. Ciddi bir tanıtım kampanyası acilen başlatılmalıdır. Kısa vadede tanıtım bütçesi 5 kat artmalıdır. 2017 ve 2018’i hedefleyen teşvikleri içeren orta vadeli bir plan hazırlanmalıdır. Uzun vadede de ürün çeşitlendirmesine yönelik adımlar atılmalıdır. Ama asıl öncelikli olan Türkiye’nin hukuk ve demokrasi yoluna girmesidir. Hükümetin önce bunun farkına varmasıdır. Yoksa bir mahkeme kararıyla bir sürü emekle yapılan fuarların, tanıtım faaliyetlerinin etkisi sıfırlanır” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle