Hoşgeldiniz  

Budak: Neden CHP ?

SEMİH KÖKEN | 13 Mayıs 2015 | Antalya Haber, Gündem A- A+

CHP Antalya Milletvekili adayları Çetin Osman Budak, Opr. Dr. Niyazi Nefi Kara ve Prof. Dr. İbrahim Keser, Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (KONYSİAD) konuğu oldu.

KONYSİAD, partilerin Antalya milletvekili adaylarını dinlemeye devam ediyor. Daha önce AKP ve MHP adaylarını ATİK’te kahvaltıda ağırlayan KONYSİAD’ın bu haftaki konukları ise CHP adayları oldu.

KONYSİAD Başkanı Emin Altıner’in CHP 3’ncü sıra adayı Çetin Osman Budak’ı tanıtırken, ‘Şehrin ışıklarından biri…. Ankara bunu fark etti ve şimdi aday olarak karşımızda’ sözleri dikkat çekti. Altıner, diğer adayları da tanıttıktan sonra ilk sözü Çetin Osman Budak aldı. Budak şunları söyledi:

“Bana siyasete atıldıktan sonra iki soru soruluyor. Birinci soru; neden ihtiyaç duydun?.. İkincisi; İyi de neden CHP… Birincisi ATSO’ya iki dönem büyük farkla kazanarak geldim. TOBB’da, Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde de öyle seçilerek geldik. Bunların yanında bir yığın görevimiz daha vardı.  Sebep şu… Sosyal demokrat tavrımı odada da devam ettirmiş biriyim.  Başta sivil toplum örgütleri olmak  üzere meslek odaları dahil, kim hükümetin aleyhinde ağzını açarsa ellerinden bir şeyler alınıyor. Hukukun bitmiş olması, demokrasinin ortadan kalkması beni siyasetin içine itti. Benim halim vaktim yerinde, her yıl maliyeciler gelip gelip denetlesede şirketlerimin başarısı ortada. Ancak, hepimizin çocukları var.  Yarın Allah nasip ederse torunlarım da olacak.  Onların geleceği için taşın altına elimizi koymamız gerektiğine inandım. Şimdi özgürleştim ve artık her şeyi söylüyorum. Neden CHP sorusuna gelince… Merkezin solunda bir parti var.  Merkezin sağında merkeze yakın bir parti var mı?.. Yok.  Merkezden gittikçe uzaklaşan bir iktidar partisi var.  Rejimle ilgili sorunları olduğunu kendileri de kabul ediyor. Bu tarafta ise 90 yıllık bir CHP var. Cumhuriyetin kurucusu bir parti…  CHP’yi bu ülkeyi bataklıktan çıkartacak tek parti olarak görüyorum.”

N. NEFİ KARA: HALKTAN KOPMUŞ BİR İKTİDAR

Budak, ekonomi ve ulaşım konularında da görüşlerini belirttikten sonra sözü, CHP tabanında ‘Halkın doktoru’ olarak bilinen birinci sıra milletvekili adayı Dr. Niyazi Nefi Kara aldı. Kara, ‘Konyaaltı’nda yaşayan bir kardeşinizim’ diyerek başladığı konuşmasında insan odaklı bir sağlık sistemi için çaba göstereceğinin altını çizdi ve mevcut sistemin aksayan yönlerini örnekleriyle anlattı, ‘Kamuda da, özelde de çalışanlar huzursuz’ dedi. Kara şöyle konuştu; “Geçen gün Manavgat’taydım.  Turizm bakanının adını bilen yok, tanıyan da yok. Cumhurbaşkanının yurtdışı gezilerine gidiyormuş. Turizm bakanı mı, turist rehberi mi?.. Halktan kopmuş bir iktidarla karşı karşıyayız.”

İBRAHİM KESER: DERDİMİZ GELECEK KAYGISI

CHP Antalya Milletvekili Adayı Prof. Dr. İbrahim Keser ise “27 yıldır Antalya’da çalışan, doğduğun yer değil, doyduğun yer önemlidir diyen biri olarak, bizim derdimiz gelecek kaygısıdır” dedi.  Sağlık sisteminden örnekler vererek sistemi eleştiren Keser,  eğitimle ilgili de şunları söyledi:

“Bizim ülkemizde eğitim yok. Biz öğretiliyoruz. Bu nedenle kısa süre sonra da hafıza kaybına uğruyoruz.  Bu ülkenin iki temel sorunu var. Birincisi sağlık, diğeri eğitimdir.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle