Hoşgeldiniz  

Bu koro sadece kadınlardan oluşuyor..

Semih Köken | 10 Şubat 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Bu koro sadece kadınlardan oluşuyor..
Resmi bir kurumda sadece kadınlardan oluşan ve bu yönüyle Antalya’da bir ilke imza atan Konyaaltı Belediyesi Türk Halk Müziği Kadınlar Korosu, “Kadın Ağzı Türküler” konseriyle sahne aldı.

Türk Sanat Müziği Korosu, Türk Halk Müziği Korosu, Çocuk Korosu ve Gençlik Korosu ile bir birinden renkli konserlere imza atan Konyaaltı Belediyesi, ilk kez bir resmi kurum bünyesinde kurulan Türk Halk Müziği Kadınlar Korosu ile de Antalya’da bir ilke imza attı. Şimdi ise ilk kez “Kadın Ağzı Türküler” konseriyle sahne alan Konyaaltı Belediyesi Türk Halk Müziği Kadınlar Korosu, seslendirdikleri bir birinden değerli türkülerle izleyenlerden büyük alkış aldı.

Kadına şiddetin arttığı dönemde, “Hasreti, sevdayı, acıyı, neşeyi bir de kadınlarımızdan dinleyelim diye yola çıktık.” diyen Yiğit Aktı, “Konserimizde herkesin bildiği, Asker yolu beklerim, Şen olasın ürgüp, Yüksek yüksek tepelere ev kurmasınlar gibi sevilen türkülere hayat vereceğiz.” diye konuştu.

Konyaaltı Belediyesi Feslikan Salonu’nda sahne alan Türk Halk Müziği Kadınlar Korosu, Yiğit Aktı şefliğinde 19 türkü seslendirdi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle