Hoşgeldiniz  

BU GEMİ BURAYA NASIL BAĞLANIR

Semih Köken | 08 Eylül 2018 | Gündem, Siyaset, Yaşam A- A+

BU GEMİ BURAYA NASIL BAĞLANIR

BUNLAR TURİZMİ KATLEDEN HAREKETLER

Kemer’de gün geçmiyor ki kanunsuzluk önümüze çıkmasın. Bu kanunsuzluklardan bir tanesi de Kemer marinada yaşandı.
Geçtiğimi yıllarda Antalya’da hizmet gösteren Mobidick isimli büyük eğlence ve yolcu gemisi bu sene de her nasıl olduysa Kemer limanına bağlandı. Limana bağlandı demek ne kadar doğru olur bilinmiyor ama geminin büyüklüğü göz önüne alındığında ve limanın sadece acil bölümler için kullanılan kısmına yanaşması, buradan müşteri indirip bindirmesi çok büyük risk taşıyor ve tehlike saçıyor.

ACİL ÇIKIŞ YERİNE İSKELE İZNİNİ KİM VERDİ

Yolcu taşıma kanununa göre yolcuyu tekneye korunaklı limanlarda yani liman içerisinde alabilirken, indir-bindir yapabilirken, Mobidick  isimli teknenin sadece acil durumlarda kullanılan bölgeye yanaştığı ve yolcu aldığı gözlemlendi. İnsan hayatının bu kadar ucuz olduğunu düşünen yetkilileri görevlerine davet ederken, dile getirilmeli ki normal şartlarda bu yanaşma şeklinin hiçbir marinada olmadığı bilinmekte.

SAHİL GÜVENLİĞİN TAM DA ÖNÜNDE BU REZİLLİĞİ KİMSE NEDEN GÖRMEZDEN GELİYOR

Yolcu gemisi statüsünde olan bu teknenin Kemer marinaya girmesi bile söz konusu değilken yetkililerin para hırsıyla bu tekneye izin vermesi gözden kaçmadı. Tedbir almak adına kötü bir olay yaşanması mı gerekiyor, bir turistin zarar görmesi mi gerekiyor dedirten bu görüntüler için sezonun kalan günlerinin sağlıklı geçmesi adına tedbir alınması ve MOBİDİCK  isimli teknenin başka limanlara yönlendirilmesi sağlanmalıdır.

Olası tehlikelerin önüne geçilmesini bekliyoruz…

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle