Hoşgeldiniz  

Boğaçayı’nda taş ocağı sorunu bitiyor

Semih Köken | 14 Eylül 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Boğaçayı’nda taş ocağı sorunu bitiyor

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Menderes Türel, Boğaçayı’ndaki taş ocaklarının üç bakanlığın ortak kurul kararıyla kendilerine devredildiğini belirterek, taş ocakları sorununun Boğaçayı Projesi’yle tarihe karışacağını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) 2016 yılında en fazla vergi ödeyenler ile döviz kazandırıcı, istihdam sağlayıcı faaliyetlerde bulunan firmaları ödüllendirdiği Geleneksel Ödül Töreni’nde konuştu. 13 sene ATSO başkanıyla Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğini belirten Türel, 13 senede Antalya’da ciddi çalışmalar yaptıklarını söyledi. Antalya’da göreve geldiğinde kanalizasyon oranının yüzde 30 civarında olduğunu anlatan Türel, “Bugün neredeyse artık yüzde 100’e yaklaşıyoruz. 2001’de bir tane artıma tesisimiz vardı bugün bu sayı 32’ye çıkmıştır. 640 kilometrelik kıyı şeridinde bir damla suyu arıtmadan denize vermiyoruz. Dolayısıyla Mavi Bayraklı plaj sayısında Antalya olarak dünya birincisiyiz” dedi.

SOSYAL PROJELERE BÜYÜK ÖNEM

En önemli projelerinin sosyal projeler olduğunu vurgulayan Başkan Menderes Türel, şunları söyledi: “Bunlar içinde en önemlisi ‘Engelsiz Şehir’ projemizdir. Alzheimer hastaları için yapmış olduğumuz ‘Mavi Ev’ projemiz ödüller aldı. Şimdi kimsesiz yaşlılarımızın, yatalak hastalarımızın bakımı için yatılı bakım evini yapıyoruz. Evde bakım ve sağlık hizmetimiz 3 yılda 30 bin kişiyi aştı. 50 bine yakın çocuğumuza sadece ağız-diş taraması yaptık. İhtiyaç sahibi ailelere sunduğumuz ‘Sosyal Kart’ sayısı 10 bini aştı.”

YATIRIM BÜTÇESİ 20’YE KATLANDI

Belediyenin ekonomik ve finansal durumu hakkında da bilgi veren Başkan Menderes Türel, “Belediyemizin 2013 faaliyet bütçesi 50 milyon civarındaydı. 2015’te 200 milyonu geçtik, 2016’da 500 milyonu geçtik. İnşallah 2017’de yatırım bütçesi olarak 1 milyar lirayı geçmiş olacağız. Hizmet sahamız 5 ilçeden 19 ilçeye, 4 bin kilometrekareden 20 bin 700 kilometrekareye yükseldi. Antalya’da kendi yatırım rekorlarımızı kırmaya başladık” dedi.  Köylere yatırım bütçesinin geçen döneme göre 13 kat arttığını belirten Başkan Türel, içme suyu olmayan kırsal bölgelerin 100 yıllık sorunlarını çözdüklerini ifade etti.

AKILLI ŞEHİR ANTALYA

Bir başka önemli faaliyetin ise akıllı şehircilik projesi olduğunu kaydeden Menderes Türel, “TELEKOM ve TÜRKSAT’la projelerimizi imzaladık. Artık peyzaj sulamasını saat ayarlı değil, topraktan nemden ölçen sensörler sayesinde toprak kuruduğunda açılıp kapanan bir sistemle yapacağız. Artık kent merkezinde ve plaj noktalarında ücretsiz WI-FI erişimi, turizm için şehir bilgilenme ekranları, akıllı sulama, akıllı aydınlatma ve akıllı ulaşım sistemleri altyapılarını kurmaktayız” şeklinde konuştu.

ANTALYA DÜNYADA KONUŞULACAK

Antalya turizminin çok kısa bir süre sonra 20 milyonlu turist rakamlarına ulaşacağını söyleyen Başkan Türel, şunları ifade etti:

“Yüksek gelirli turist çekmek için daha farklı ürünlere ve tanıtımlara ihtiyacımız var. Antalya, Kent Müzesi ile birlikte birçok yeni müze kazanıyor ve müzeler şehri oluyor. Şu anda sadece Büyükşehir Belediyesi olarak 10 ayrı müze projesi ile uğraşıyoruz. Antalya Film Festivali’ni uluslararası alana taşıdık. Boğaçayı’nda film platoları kurulması Antalya’yı, hatta Türkiye’yi film üretiminde, reklamcılıkta, bilgisayar oyunu üretiminde ABD ve Hindistan ile yarıştıracak bir projedir. Boğaçayı kanalını İnşaat Mühendisleri Odası’nın, DSİ ve uzmanlarımızın görüşleri doğrultusunda revize ettik. Film platosu, doğal hayat merkezi, rekreasyon alanlarıyla, sahil-liman projesiyle ve Tünektepe ile entegre büyük bir projedir. Tünektepe ve Kruvaziyer Liman projeleri Antalya’nın dünyada konuşulmasını destekleyecek projelerdir. Büyük cazibe merkezleri kazanacağız.”

METRO 2019’DAN SONRA

Antalya’ya metro kazandırmak için de çalıştıklarını ifade eden Türel, metro inşaatının liman bölgesinden başlayacak ve Lara Kundu’ya kadar bir Y çizerek, Varsak’a da uzayacak şekilde devam edeceğini ifade etti. Bunu 2019’dan sonraki dördüncü etap olarak planladıklarını anlatan Türel, “Böylece 2023’te bir başka Antalya ortaya çıkacak” dedi.

TAŞ OCAKLARI SORUNU TARİHE KARIŞIYOR

Boğaçayı Projesi’nin tek başına marka bir proje olduğunu ve en önemli hususun taşkın önleme ile ilgili alınan tedbirler olduğuna dikkat çeken Başkan Menderes Türel, “Önemli bir diğer husus da Boğaçayı’ndaki taş ocakları sorunumuz. Bu sorun artık tarihe karışıyor. Çünkü Sayın Bakanımız ve İçişleri Bakanımız ortak kurul kararı ile Boğaçayı’ndaki taş ocakları Büyükşehir Belediyesi’ne devir edildi. Bunun imzaları tamamlandı. Boğaçayı’ndaki taş ocakları meselesi de Boğaçayı projemizle birlikte tarihe karışacak” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

DHA-Bölge – Türkiye-Antalya – ANTALYA

Foto 1 indir

BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI MENDERES TUREL, BOGACAYI'NDAKI TAS OCAKLARININ UC BAKANLIGIN ORTAK KURUL KARARIYLA KENDILERINE DEVREDILDIGINI BELIRTEREK, TAS OCAKLARI SORUNUNUN BOGACAYI PROJESI'YLE TARIHE KARISACAGINI SOYLEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
indir

Foto 2 indir

BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI MENDERES TUREL, BOGACAYI'NDAKI TAS OCAKLARININ UC BAKANLIGIN ORTAK KURUL KARARIYLA KENDILERINE DEVREDILDIGINI BELIRTEREK, TAS OCAKLARI SORUNUNUN BOGACAYI PROJESI'YLE TARIHE KARISACAGINI SOYLEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
indir

Foto 3 indir

BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI MENDERES TUREL, BOGACAYI'NDAKI TAS OCAKLARININ UC BAKANLIGIN ORTAK KURUL KARARIYLA KENDILERINE DEVREDILDIGINI BELIRTEREK, TAS OCAKLARI SORUNUNUN BOGACAYI PROJESI'YLE TARIHE KARISACAGINI SOYLEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
indir

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle