Hoşgeldiniz  

Böcek, Antalya’nın borcunun neden kaynaklandığını açıkladı

SEMİH KÖKEN | 10 Eylül 2019 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

Böcek, Antalya’nın borcunun neden kaynaklandığını açıkladı

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, önceki dönem yapılan Konyaaltı Sahil Projesi kapsamında belediye kasasından 254 milyon lira ödendiğini belirterek, bu bedele rağmen sahilin temizliği, güvenliği gibi birçok işi belediyenin yaptığını söyledi.

Böcek, Antalya nın borcunun neden kaynaklandığını açıkladı

Böcek, “Yap işlet devret diye bir model var. Antalya en borçlu belediyeler listesinde 5’inci sırada ise nedeni bu tür çalışmalardır” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin Eylül ayı olağan meclisi, Başkan Muhittin Böcek başkanlığında, 21 gündem maddesini görüşmek üzere toplandı. Meclis toplantısı sırasında Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, ilçesini ilgilendiren bir madde konusunda AK Partilileri ikna etmeye çalıştı.

Gündem dışı konuşmalarda AK Parti Sözcüsü Nafiz Tanır, kent gündeminden düşmeyen Boğaçayı’na yönelik açıklamada bulundu. Büyükşehir Belediyesi Danışmanı Cem Oğuz’un Boğaçayı’na yönelik açıklamasına değinen Tanır, “Açıklama bilgi karmaşası yarattı. Mevcut duruma, temizlik için biyolojik yöntemlerin pahalı olduğu söylendi, bunun maliyeti nedir? Bakımın yapılması elzemdir. Nasıl bir çalışma yapılıyor?” sorularını yöneltti. Menderes Türel dönemindeki Boğaçayı Projesi’ne yönelik sayısal bilgiler veren Tanır, “Boğaçayı’nda referandumdan bahsediliyordu. Ama siz (Muhittin Böcek) referanduma değil, bilime başvuracağınızı söylediniz. Bu doğru bir yöntemdir. Daha önce de bilim adamlarının yer aldığı bir projeydi. Bilim görüşü alınmıştı. Yeni bir bilim kurulu oluşturulduğu söyleniyor. İki bilim kurulu arasında bir diyalog kurulmasını öneriyoruz. Kimsenin bu konuda rol model olmasını istemiyoruz. Burada kararı bilim vermelidir” dedi.

‘ANTALYA’DA ORMANLARI PKK YAKTI’

MHP’li Selçuk Senirli ise gündem dışı konuşmasında, Antalya’daki orman yangılarının birçoğunu terör örgütü PKK’nın yaktığını söyledi. Bu duruma sessiz kalanları eleştiren Senirli, Diyarbakır’da HDP İl Binası önünde oturarak, çocuklarını PKK’nın dağa götürdüğü gerekçesiyle oturan anneleri selamladıklarını dile getirdi.

BÖCEK, CUMHURBAŞKANI’NIN DAVETİNE GİDECEĞİNE SÖYLEDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise gündem dışı konuşmasında, partisinin kuruluş yıldönümü kutlayan sözcülere teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 büyükşehir belediye başkanını davetini de değerlendiren Böcek, “Yarın saat 13.00’te Cumhurbaşkanı’nı davetine katılacağım. Bunu bütün Antalyalılar adına yapacağım. Ülkemiz adına hayırlı olsun, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da ziyarete gitmemize yönelik açıklamada bulundu” dedi.

BUYUKSEHIR BELEDIYESI'NIN EYLUL AYI OLAGAN MECLISI, BASKAN MUHITTIN BOCEK BASKANLIGINDA, 21 GUNDEM MADDESINI GORUSMEK UZERE TOPLANDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)ANTALYA’NIN EN BORÇLU 5’İNCİ BELEDİYE OLMA SEBEBİ

Boğaçayı’na yönelik AK Parti grubunun sorularını Büyükşehir Belediyesi adına Cem Oğuz yanıtladı. Açıklamanın ardından Böcek, Nafiz Tanır’ın ikna olduğunu gördüğünü söyledi. 20 yıllık Konyaaltı Belediye Başkanlığı döneminde Boğaçayı’nı genişlettiklerini kaydeden Böcek, genişletmeden sonra 38 gecekondunun problemini kamulaştırmayla hallettiklerini aktardı. Böcek, “Buraya önceki dönem 131 milyon lira yatırıldı. Cumhurbaşkanının açılış yaptığı bu projede kamulaştırma yapılmadığı için belediyemize davalar açıldı. Buranın belediyemize yıllık 10 milyon 780 bin lira masrafı var. ASAT’ın eski Genel Müdürü Faruk Karaçay’ın Boğaçayı’nın Türel dönemi projesi olduğu için farklı yaklaşımlar sergilendiğine yönelik açıklamalarını hiç doğru bulmadım. Siyasi hesaplaşma bir gibi bir derdimiz yok. Temizlik ile ilgili Türel döneminin bürokratları devam ediyor. Kimseye burayı temizlemeyin demedim. Konyaaltı Sahili ihalesinde güvenlik, çöp, temizlik, park bahçe işlerini belediyenin yapması kararı alındı. Antalya’nın borçlu belediyeler listesinde 5’inci olmasının nedeni budur. Büyükşehir Belediyesi, sahilin yapılmasına yönelik 254 milyon lira ödedi. Bu parayı bankaya koysanız 50 milyonluk yıllık geliri vardı. Yap işlet devret diye bir model var” diye konuştu.

BUYUKSEHIR BELEDIYESI'NIN EYLUL AYI OLAGAN MECLISI, BASKAN MUHITTIN BOCEK BASKANLIGINDA, 21 GUNDEM MADDESINI GORUSMEK UZERE TOPLANDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

BUYUKSEHIR BELEDIYESI'NIN EYLUL AYI OLAGAN MECLISI, BASKAN MUHITTIN BOCEK BASKANLIGINDA, 21 GUNDEM MADDESINI GORUSMEK UZERE TOPLANDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

BUYUKSEHIR BELEDIYESI'NIN EYLUL AYI OLAGAN MECLISI, BASKAN MUHITTIN BOCEK BASKANLIGINDA, 21 GUNDEM MADDESINI GORUSMEK UZERE TOPLANDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Etiketler:
Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle