Hoşgeldiniz  

Bisiklet ile dünya turu

SEMİH KÖKEN | 01 Ocak 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Bisiklet ile dünya turu

FRANSA’dan yola çıkan Fransız iletişim uzmanı 37 yaşındaki Romain Vissoneav ve garson Emilie Campoli, bisikletle çıktıkları 2 yıllık dünya turunda Antalya’nın Kaş İlçesi’ne ulaştı.

İletişim uzmanı Romain Visseoneav ve Emilie Campoli, Paris’te tanıştıktan sonra bisikletle dünya turu yapmaya karar verdi. Bazı eşyalarını satarak 22 Şubat 2015’te Paris’ten yola çıkan Visseoneav ve Campoli, sırasıyla Belçika, Hollanda, Almanya, Danimarka, İsveç, Norveç, Finlandiya ve Rusya’yı bisikletle geçti. Gemiyle geçtikleri Japonya’yı bisikletle dolaşan Visseoneav ve Campoli, Kuzey Kore, Vietnam, Laos, Tayland, Kamboçya, Tibet, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Özbekistan, Türkmenistan ve İran’ın ardından Van’dan Türkiye’ye giriş yaptı. Van’dan otobüsle Gaziantep’e geçen ikili Adana, Mersin ve Antalya üzerinden Kaş’a geldi. Visseoneav ve Campoli 28 Şubat 2017 tarihinde Paris’te olmayı planlıyor.

Romain Visseneav, “Kız arkadaşımla 2 yıllık dünya turu planladık. Bu gezi için arabamızı, eşyalarımızı sattık. Günde 10 euro harcama yapıyoruz. Şu ana kadar 20 bin euro harcadık. Bisikletle 24 bin olmak üzere, gemi ve otobüs yolculukları ile birlikte toplam şu ana kadar 46 bin kilometre yol yaptık. Günde bisikletle 70 ile 130 kilometre arası yol yaptık. Bu gezimizde farklı kültürleri, farklı toplumları keşfetmek istedik” dedi.

Geziye çıkarken önyargıları olmadığını, insanların dillerini bilmeseler de el ve işaretlerle anlaştıklarını aktaran Visseoneav, “Şu ana kadar 22 ülke gezdik. Birçok ülkede insanlar bizi evinde ağırladı, konuk etti. Türkiye’de hiçbir sorunla karşılaşmadık. Sadece dostluk ve konukseverlik gördük. Bu nedenle yeni yıla Kaş’ta girmeye karar verdik. Yaklaşık 2 yılda sadece zaman zaman kış koşullarından dolayı fiziksel rahatsızlıklar yaşadık. Bunun dışında farklı kültürleri, insanları ve ülkeleri tanıdık. Türkiye’nin doğal ve tarihi zenginliği ile Türk insanının konukseverliği bu gezimizde ayrı bir yer tutacak” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle