Hoşgeldiniz  

Bin Kemerli Atatürk’ü Dumlupınar’da andı

SEMİH KÖKEN | 11 Kasım 2018 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

Bin Kemerli Atatürk’ü Dumlupınar’da andı

Kemer Belediyesi’nin, Atatürk ve tüm şehitlerimizi anmak için düzenlediği İlk Hedef Anıtı, Dumlupınar Şehitliği ve Zafertepe Anıtı ziyaretlerine katılan  bin Kemerli duygu dolu anlar yaşadı. Başkan Mustafa Gül, “Cumhuriyetimizin temelinin atıldığı Dumlupınar’da Atamızı ve şehitlerimizi anarken büyük bir heyecan ve onur yaşadık” dedi.

Kemer Belediyesi’nin 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü onuruna düzenlediği etkinliğe katılan yaklaşık bin Kemerli; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki Başkomutan Meydan Muharebesi’nin kazanıldığı bölge olan Kütahya’daki şehitlikler ve anıtları ziyaret ettiler.

SAAT: 09.05’TE ATATÜRK ANILDI,

10 Kasım Cumartesi günü sabah saat 07.00’de Kemer Ralli Alanı’nda 25 otobüsün hareket etmesiyle başlayan etkinliğe katılan Kemerliler, böyle anlamlı bir organizasyon gerçekleştirdiği için Başkan Mustafa Gül’e ve Kemer Belediyesi’ne teşekkür ettiler. Yolculuk sırasında saat 09.05’de yolda duran Kemerliler, Atatürk anmak için saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşımızı okudular.

 

İLK HEDEF ANITI’NDA TÖREN

Başkan Mustafa Gül, eşi Neşe Gül ve bin Kemerliden oluşan kafile, daha sonra Kütahya’ya geçerek Dumlupınar İlk Hedef Anıtı önünde düzenlenen törene katıldılar. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, “Geçen yıl 10 Kasım Atatürk’ü anma törenimizi Anıtkabir’de yapmıştık. Bu yıl da Dumlupınar’da şehitliklerimizi ziyaret ediyoruz.  Cumhuriyetimizin temelinin atıldığı bu bölgede Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi anıyoruz. Ben ve eşim burada heyecandan titriyoruz. Bu heyecanımızı paylaşan değerli Kemer hemşehrilerime yürekten teşekkür ediyorum. Atamızın bize en büyük mirası olan bu güzel Cumhuriyetimizi ve değerleri yaşayabilmek, yaşatabilmek, unutturmamak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz ve bundan sonra göstereceğiz” dedi.

“KAHRAMANLIK DESTANI YAZILDI”

Başkan Yardımcısı Kemal Yüksel ise yaptığı konuşmada bölgede geçen büyük taarruz hakkında bilgi verdi. Yüksel, Dumlupınar ve Kocatepe’de büyük bir kahramanlık destanı yazıldığını vurguladı.

ATATÜRK KARARGÂHI VE MÜZE ZİYARETİ

Törenin ardından Kurtuluş Savaşı sırasında Gazi Mustafa Kemal’in karargâh olarak kullandığı Atatürk Karargâh Evi ve Dumlupınar Kurtuluş Savaşı Müzesi ziyaret edildi. Anıt ve müze ziyaretinde Başkan Gül’e Dumlupınar Belediye Başkanı Niyazi Tezcan da eşlik etti.

DUMLUPINAR ŞEHİTLİĞİ’NDE DUYUGUSAL ANLAR

Ziyaretlerin ikinci durağı Kurtuluş Savaşı boyunca tüm cephelerde şehit düşen vatan evlatlarımızın anısına yaptırılan Dumlupınar Şehitliği oldu. Şehitliğin yanı sıra Üç Komutan Anıtı, Milisler Anıtı, 500 kişilik sembolik şehit mezarları ve kitabeleri, Şehit Baba-Oğul Anıtı, Mehmetçik Anıtı, Namazgâh ve Şadırvanı ziyaret eden Kemerliler, sembolik şehit mezarlıklarına karanfil bırakarak dualar okudu.  Başkan Gül, şehitlik ziyareti sırasında bin Kemerli ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

ZAFERTEPE ANITI ZİYARET EDİLDİ

Kemer Belediyesi 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü etkinliğinin son ziyaret noktası ise Zafertepeçalköy’de, Başkomutan Meydan Muharebesinin sevk ve idare edildiği 1181 rakımlı tepede bulunan Zafertepe Anıtı oldu. Zafertepe anıtındaki şehitliğe de karanfiller bırakan Kemerliler yoğun duygular yaşadılar. 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle