Hoşgeldiniz  

Bıe Genel Sekreteri Expo 2016 Antalya Alanını İnceledi

Semih Köken | 03 Aralık 2015 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Türkiye‘nin gelecek yıl 23 Nisan tarihinde kapılarını açıp ilk kez ev sahibi olacağı EXPO 2016 Antalya‘daki çalışmaları incelemeye gelen Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) Genel Sekreteri Vicente Loscertales, “Çok iyi bir ilerleme seviyesi gördük, ziyaretçiler çok güzel bir sergi alanı görecek” dedi. Loscertales’e eşlik eden BIE’in Türkiye Baş Delegesi Büyükelçi Murat Ersavcı da, “Bir aksama olmazsa Antalya değil Türkiye çok önemli bir başarıya imza atmış olacak” diye konuştu.

Fransa‘nın başkenti Paris‘te geçen hafta EXPO 2016 Antalya‘nın ilerleme raporu onay almış ve BIE Genel Sekreteri Vicente Loscertales, çalışmaları yerinde görmek içinTürkiye‘ye gelme kararı almıştı. BIE Genel Sekreteri Vicente Loscertales, Türkiye‘nin Baş Delegesi Büyükelçi Murat Ersavcı ve BIE Uluslararası Sergiler Sorumlusu Anca Anghel ile birlikte Antalya‘nın Aksu İlçesi’ne geldi. Sergi alanında EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez tarafından karşılanan Loscertales’e bin 121 dönümlük alandaki çalışmalar anlatıldı. Proje ve Yapım İşleri Direktörlüğü, Kültürel Programlar Direktörlüğü, Dış İlişkiler Direktörlüğü çalışmalarını ayrıntılı bir şekilde BIE heyetine anlattı.

TAVSİYELERDE BULUNDU

Çalışmaların memnuniyet verici olduğunu söyleyen BIE Genel Sekreteri Loscertales, katılımcı ülkelerin de bahçelerini yaparken zamanlama konusuna dikkat edip EXPO 2016 kadar kaliteli iş çıkarmasının sağlanmasını tavsiye etti. BIE Genel Sekreteri kültürel aktivite ajandasını beğendi ve BIE olarak her türlü desteğe hazır olduklarının altını çizdi. 42 ülke katılımını, ‘çok iyi bir rakam’ olarak değerlendiren BIE Genel Sekreteri botanik EXPO’larda katılan ülke sayısı ortalamasının 30 olduğunu söyledi.

Toplantının ardından sergi alanına çıkan BIE Genel Sekreteri, 3 bin metrekarelik iç bahçelerin yapılacağı (indoor garden) VİP ve Basın Merkezi, Çocuk Adası, ülke bahçeleri ve EXPO Tepesi’nde çalışmaları izledi. Proje ve Yapım İşleri Direktörlüğü yetkililerinden EXPO Kulesi, Kongre Merkezi çalışmalarıyla ilgilide bilgi alan BIE Genel Sekreteri Loscertales, ‘Etkilendim’ yorumunu yaptı.

EXPO 2016 Antalya‘daki ilerleme sürecinin kendisini memnun ettiğini belirten BIE Genel Sekreteri Vicente Loscertales, bin 121 dönümlük sergi alanın çevresindeki dağları göstererek şöyle konuştu;

“Burası hemen arkasında uzanan dağları ve kurulduğu bölge açısından eminim ki çok yakın zamanda Antalya‘da ilginin odaklanacağı başka bir alan haline gelecektir. Çok iyi bir ilerleme seviyesi olduğunu gözlemledik burada. Bir sonraki ziyaret açılıştan bir ay kadar önce olacak. Biz bu gezimizde ne kadar ilerlemiş onu gözlemledik. İlerlemeden çok memnunuz. Zannediyorum ki burada bütün ziyaretçiler görecek çok güzel bir sergi alanı olacak.”

TÜRKİYE ÖNEMLİ BİR BAŞARIYA İMZA ATACAK

Uluslararası Sergiler Bürosu’nun (BIE) Türkiye Baş Delegesi Büyükelçi Murat Ersavcı, Genel Sekreter Loscertales’in sergi alanını gezerken kendisine, “Bu gelişmeyi görmekten çok mutlu oldum” dediğini aktardı.

AĞAÇ DİKTİ, KUMKUAT FİDANI HEDİYE EDİLDİ

Sergi alanını gezen BIE Genel Sekreteri Vicente Loscertales, ziyaret sonrası sergi alanına ağaç dikti. EXPO 2016 Antalya‘nın sevimli maskotları Ece-Efe’nin de eşlik ettiği Loscertales, pembe çiçekleri ile bilinen Maymun Çıkmazı (Chorisia speciosa) ağacını dikiti ve can suyu verdi. BIE Genel Sekreteri Loscertales ile birlikte ağaca BIE heyeti de toprak attı. Ağacın künyesini de EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez çekiçle toprağa çaktı. Genel Sekreter Suiçmez, BIE Genel Sekreteri’ne ‘Kumkuat’ fidanı hediye etti.

VALİ TÜRKER VE BAŞKAN TÜREL İLE GÖRÜŞME

BIE Genel Sekreteri Loscertales ve beraberindeki heyet, EXPO 2016 Antalya Ajansı Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Antalya Valisi Muammer Türker ile Yönetim Kurulu Üyesi ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Yönetim Kurulu Üyesi Büyükelçi Ali Rıfat Köksal ile bir araya geldi. BIE Genel Sekreteri, çalışmaların kendilerini tatmin ve mutlu ettiğini vurguladı.

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez, BIE Genel Sekreteri Loscertales’in izlenimlerinin pozitif yönde olduğunu ve çalışmalardan etkilendiğini söyledi. Suiçmez, “Kendisi de tecrübelerine dayanarak yorumlarını, bilgilerini bize aktarıyor. Gerçekten çok etkileyici bir EXPO olacağını düşündüğünü söyledi. Alandaki çalışmaları canlı olarak gördü ve bundan da etkilendiğini bizlerle paylaştı” diye konuştu.

Günde ortalama bin 500 ile 2 bin işçinin sergi alanında çalıştığını söyleyen Suiçmez, çalışmalar çok yoğun bir şekilde sürdüğünü, 143 gün sonra çok başarılı bir EXPO yapacaklarını kaydetti.

Suiçmez, BIE Genel Sekreteri Loscartales’e ziyaretinin anısına Osmanlı motifli el işlemesi ibrik, BIE Türkiye Başdelegesi büyükelçi Murat Ersavcı’ya da divit ve hokka takımı hediye etti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle