Hoşgeldiniz  

‘Beyaz yakalı’ kadının yüzde 75’i şiddet mağduru

Semih Köken | 30 Ekim 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

‘Beyaz yakalı’ kadının yüzde 75’i şiddet mağduru

 SABANCI Üniversitesi tarafından hayata geçirilen Kadının Ekonomik Olarak Güçlendirilmesi Projesi Koordinatörü Sevda Alkan, ‘beyaz yakalı’ kadınların yüzde 75’inin şiddete maruz kaldığını söyledi.

Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu tarafından hayata geçirilen ‘İş Dünyası Aile İçi Şiddete Karşı Projesi’ kapsamında Antalya Kültür ve Sanat Merkezi’nde (AKS) toplantı düzenlendi. Toplantıya, AGT, Akra Barut Hotels, Antabil (Bilfen) Özel Eğitim Kurumları, Çelebi Hava Yolları, Fiberli-PSL Electronic, Özdal Mantar-İnşaat ve Ral Tekstil firma yöneticilerinin yanı sıra, Antalya İş Kadınları Derneği (ANTİKAD) Başkanı Leman Sedef Tuna, Batı Akdeniz Sanayici ve İş Dünyası Federasyonu (BAKSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Eroğlu ve proje koordinatörü Sevda Alkan katıldı.

Projeye 2013 yılında başladıklarını anlatan Sevda Alkan, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kırsal alandaki kadınların şiddete maruz kaldığını, toplumun bu durumun farkında olduğunu anlatan Alkan, özellikle beyaz yakalı yani ekonomik gücü olan, kendi ayakları üzerinde durabilen kadınların şiddete maruz kalıp kalmadıklarını görmek istediklerini kaydetti. Alkan, “Çalışmalarımız sonrasında gördük ki beyaz yakalı kadınların yüzde 75’i şiddete maruz kalıyor. Fakat hangi tür şiddet olduğunun farkında değiller. Sadece şiddetin uygulanması ve metodu değişiyor” dedi.

Bu tür verilere ulaştıkça çalışmaları daha ileriye götürmek istediklerini aktaran Sevda Alkan, “Projemizde şirketlerin aktif rol almaları, destek mekanizmaları oluşturmaları için gayret gösterdik. Kadınların özellikle istihdam alanında güçlendirilerek bu tür problemleri var ise desteklenerek iş yaşamına devam etmelerini arzu ettik. Projemizde Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) bizi destekleme kararı aldı. TÜSİAD ile birlikte ‘Kadına yönelik aile içi şiddetle ilgili işyeri politikaları geliştirme ve uygulama rehberi’ hazırladık. Rehberde bir şirketin, aile içi şiddet mağduru çalışanlarına yönelik bir politika oluşturmak istediğinde ne gibi adımları izlemesi gerektiği, nasıl çözüm mekanizmaları sunabileceğini ayrıntılı olarak anlattık” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

DHA-Bölge – Türkiye-Antalya – ANTALYA

Foto 1 indir

SABANCI UNIVERSITESI KURUMSAL YONETIM FORUMU TARAFINDAN HAYATA GECIRILEN 'IS DUNYASI AILE ICI SIDDETE KARSI PROJESI' KAPSAMINDA ANTALYA KULTUR VE SANAT MERKEZI'NDE (AKS) TOPLANTI DUZENLENDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
indir

Foto 2 indir

SABANCI UNIVERSITESI KURUMSAL YONETIM FORUMU TARAFINDAN HAYATA GECIRILEN 'IS DUNYASI AILE ICI SIDDETE KARSI PROJESI' KAPSAMINDA ANTALYA KULTUR VE SANAT MERKEZI'NDE (AKS) TOPLANTI DUZENLENDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
indir

Foto 3 indir

SABANCI UNIVERSITESI KURUMSAL YONETIM FORUMU TARAFINDAN HAYATA GECIRILEN 'IS DUNYASI AILE ICI SIDDETE KARSI PROJESI' KAPSAMINDA ANTALYA KULTUR VE SANAT MERKEZI'NDE (AKS) TOPLANTI DUZENLENDI. (SEVDA ALKAN) (FOTO:ANTALYA-DHA)
indir

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle