Hoşgeldiniz  

Ben hizmet için buraları yıkacağım

SEMİH KÖKEN | 04 Haziran 2014 | Gündem, Siyaset A- A+

ODOD

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’ün dün toplanan Belediye Meclisi’ne sunduğu karar ilçe gündeminde ilk sıraya oturdu. Gül, babası İsmail Hakkı Gül’e ait olduğu bilinen otel, alan içerisinde yer alan iş hanı ve şu anda Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin geçici olarak bulunduğu binanın yıkımını, meclise taşıdı. Başkan Gül, “İleride bize kalacak olan mal ve mülkü ben istemiyorum. Kardeşlerimle de görüştüm. Ben hizmet için buraları yıkacağım. Günübirlik alana çevirip, kamulaştıracağım. Herkesin parasını ödeyeceğiz” dedi. 

mustafa güll 1225_2

Göynük Hizmet Binası’nda yapılan ve meclis üyelerinden Mustafa Bilicinin katılmadığı Kemer Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Mustafa Gül’ün doğum günü kutlamasıyla başladı. Başkan Gül, kendisi için hazırlanan yaş pastayı keserek, meclis üyelerine teşekkür etti.
Açılış konuşmasını yapan Başkan Gül; büyükşehir belediyesine katılım sürecini en iyi takip eden ve hazırlıklı olan ilçenin Kemer Belediyesi olduğuna değinerek şunları söyledi: “Ocak 2013te Belediyeler Yasası kararı, Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Cumhurbaşkanımızdan geçtikten sonra Kemer Belediyesi olarak biz, seçim sürecine kadar tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Belediye başkanlığını da aldıktan sonra, nasıl bir çalışmanın bizi beklediğini, Kemer Belediyesi olarak neler yapabileceğimizi, belediyemizin gelirlerini inceledik ve yazışmalarla bunları takip ettik. Daire müdürlerimizle birlikte iyi bir çalışma içerisinde bunu başardık. Kendilerini, sizlerin huzurunda kutluyorum. Şu anda Antalya Büyükşehir Belediyesine birleştikten sonra kendi bütçesini yapıp, müracaat edebilen tek belediyedir. Artık Kemer Belediyesi, Antalya büyükşehir Belediyesini takip edebilen güçlü bir belediyedir.”

Açılış ve yoklamanın ardından, bir önceki toplantıda alınan kararlara ait karar özetlerini okundu. Daha sonra gündemdeki maddelere geçildi. Yeni ihdas edilen Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne ödenek aktarılması konusunun görüşülmesi,  oy çokluğu ile kabul edildi. Gündemin 4. Maddesinde yer alan; belediye sınırları içerisindeki, yeşil alanların bakım işi hizmet alımı işlemleri, 2014 (Ekim Kasım ve Aralık) yıllını kapsayacak şekilde, 15 ay olarak oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin 5. Maddesinde belediye sınırları içerisindeki çöp toplama ve temizlik işi hizmet alımı işlerinin 39 ay olarak belirlenmesi, oy çokluğu ile kabul edildi.
Gündemin 6. Maddesinde Kemerden Yayla köylerine otobüs ücretlerinin 3 TL olarak belirlenmesi, oy birliği kabul edildi. 

7 Maddede ise ilçede görev yapan taksi kooperatiflerinin talebi ile kaçak taşımacılık yapan otel içerisindeki Rent A Car denetimleri için zabıta ekiplerine yetki verilmesi oy birliği kabul edildi.

Gündemin 8. Maddesinde yer alan, Kemer Belediyesinde daha önce sözleşmeli personel olarak çalışan Meltem Karasunun talebinin görüşülmesi oy birliği kabul edildi. Karasunun göreve başlaması ve maaşının belirlenmesi de oy birliği kabul edildi. 

Gündemin 9. Maddesinde yer alan; Kemer Merkez Mahallesindeki belediyeye ait alanın düzenlenmesi konusu komisyona sevk edildi. Alan içerisinde yer alan Belediye Başkanı Mustafa Gül’ün babası İsmail Hakkı Güle ait otel, Kemer Sürücü Kursunun bulunduğu iş hanı ve Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin geçici olarak bulunduğu binanın yıkılıp yerine meydan yapılacağı kaydedildi. Maddede “Kemer Merkez Mahallesinde bulunan; belediyemize ait, 85 ada 18-19 parseller ile birlikte, 85 ada 17 ve 71 ada 16 parseli de kapsayacak şekilde, Kent Meydanı düzenlenmesi yapılması konusu meclisimize gelmiştir” denildi.

Belediye Başkanı Mustafa Gül de konuyla ilgili gazetemize şu açıklamaları yaptı: “İçerisinde, babamın oteli ve iş hanı da var. Artık Kemere bir ‘Kent Merkezi lazım. Dedemin de bildiğiniz gibi Kemere geçmişte birçok emeği var. Mesela; Kemerdeki eski Jandarma Komutanlığı’nın kullandığı bina, onun eseri. Kemerde birçok eseri var. Böyle bir yere kent merkezi yapıp, dedemin ismini vermek istiyorum. İleride bize kalacak olan mal ve mülkü ben istemiyorum. Kardeşlerimle de görüştüm. Ben hizmet için buraları yıkacağım. Günübirlik alana çevirip, kamulaştıracağım. Herkesin parasını ödeyeceğiz. Almak isteyen alır, almak istemeyen yani; meydana katkı sağlamak isteyene de vermeyiz. İhtiyaç olduğu taktirde böyle çalışmaları başka bölgelerde de yapabiliriz.”

Bir sonraki Meclis toplantının tarih ve günün belirlenmesinin ardından meclis dağıldı. Kemer Belediye Meclisi, 5 Ağustos Salı günü saat 14.00te yeniden toplanacak.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle